Amb la situació actual de la covid-19 a tot el món, cada dia som testimonis de molts grans esdeveniments culturals que han hagut de ser cancel·lats o ajornats. Mentrestant, l’oferta per veure cinema a casa sembla que aquests dies no tingui aturador. Però si sou persones inquietes i creatives, a més de consumir pel·lícules, ara també podeu demostrar el vostre talent per dirigir-les.

#ZoomDesdeCasa: Premi a la Millor Creació Audiovisual del Confinament

El Zoom Festival, el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, convoca el Premi a la Millor Creació Audiovisual del Confinament, un guardó que vol fer aflorar el talent audiovisual en una situació d’excepcionalitat, fent un reconeixement a les creacions audiovisuals de qualitat que estan sorgint a les xarxes com a conseqüència de la crisis sanitària de la covid-19.

Qui ho vulgui, ha de compartir el seu vídeo a les xarxes socials (Facebook, Instagram o Twitter) amb l’etiqueta #ZoomDesdeCasa i etiquetar el perfil del festival (@ZoomFestival). Admeten vídeos en qualsevol idioma i està obert a tots els gèneres.

Més informació: https://www.zoomfestival.org/zoomdesdecasa/

FESTIVAL DE MICRO-CORTOS ONLINE #YoMeRuedoEnCasa

DeAPlaneta i Atresmedia Cinema organitzen el festival de microcurts en línia #YoMeRuedoEnCasa en col·laboració amb l’ESCAC, Cinema Base, Cinesa, Flooxer i Pc Componentes.

El festival neix amb l’objectiu d’animar tots els cinèfils de totes les edats que es quedin a casa i aprofitin aquests dies de confinament per deixar anar la seva creativitat produint, escrivint i rodant els seus propis curts a casa que seran valorats per gent experta de la indústria del cinema.

Fins al pròxim 15 d’abril, els participants hauran de pujar el seu curt original de no més d’1 minut de durada a Instagram, Twitter i/o Facebook amb l’etiqueta #YoMeRuedoEnCasa. La temàtica és completament lliure mentre sigui una idea original i s’hagi rodat a casa.

Més informació: http://www.deaplaneta.com/es/concurso

Cortos en casa. Festival de cortos en cuarentena

Festival de curtmetratges nacional sense ànim de lucre que té lloc durant el període de confinament nacional ocasionat per la covid-19. Cada dia i fins al 3 d’abril, el festival publicarà al seu portal tres curtmetratges a concurs de visionat en línia en obert que el públic podrà a través d’un formulari.

La màxima finalitat del festival és poder entretenir i difondre la cultura cinematogràfica dels curtmetratges nacionals per a totes aquelles persones que estiguin confinades a casa seva. El dia 30 serà anunciat el rànquing dels tres curtmetratges que més han agradat al públic i es tornaran a penjar per poder ser visionats de nou durant 5 dies.

Més informació: http://cortosencasa.es/bases.html

Concurs de curtmetratges per a nens i adolescents ‘Jo em quedo a casa… creant’

Perquè als més petits se’ls faci més suportable quedar-se a casa en aquests moments de confinament, la Fundació SGAE convoca el concurs de curts per a petits i joves creadors: ‘Jo em quedo a casa… creant’, adreçat a creadors i creadores d’entre sis i 17 anys d’edat. El termini de recepció de curtmetratges es manté obert fins al 13 d’abril del 2020.

El concurs de la Fundació SGAE premiarà peces audiovisuals, de menys de tres minuts de durada, de qualsevol gènere o temàtica, en qualsevol idioma oficial de l’estat espanyol, realitzades en família durant els dies de confinament. Els objectius del programa són fomentar la creativitat, el treball en família i el coneixement de llenguatge audiovisual.

My Darling Quarantine Short Film Festival

My Darling Quarantine és un festival en línia de curts amb temàtica distòpica que es fa a la popular plataforma de “streaming” Talking Shorts, i s’ofereix de forma gratuïta, tot i que aspiren a ajuntar fons per lluitar contra la covid-19.

Cada setmana presenta un programa en línia de set curtmetratges que han estat seleccionats per programadors de festivals com Canes, Berlín, Venècia, Torí i Locarno, entre d’altres. El públic podrà votar la seva pel·lícula preferida.

Més informació: https://talkingshorts.com/festivals/my-darling-quarantine-short-film-festival