Norman Granz va ser l’home de les super produccions en Jazz. Les seves gires anomenades “Jazz at the Philharmonic” reunien a les figures més grans i les portaven per tot el món, obtenint grans èxits de públic. Començarem escoltant una gravació de l’edició de 1975 amb, entre molts altres, Ella Fitzgerald, Oscar Peterson i la orquestra de Duke Ellington.

El segon protagonista és un pianista tan elegant com discret: John Bunch. Músic de gran prestigi per la seva professionalitat, no va ser fins el 1975, quan ja tenia 54 anys, que va començar a gravar a nom propi. Abans havia treballat amb Woody Herman, Benny Goodman, Maynard Ferguson o Gene Crupa i havia sigut, durant anys, el director musical de Tony Bennett. Escoltarem els seus dos primers discos com a líder.

També escoltarem un parell de peces del quintet de Phil Woods, amb el nostre admirat Tom Harrell a la trompeta, i un convidat excepcional: Dizzy Gillespie. Una gravació de 1986.

I acabarem amb Pat Metheny que aquesta setmana actuarà a la sala Barts de la nostra ciutat, dins del BCN guitar festival, amb totes les entrades exhaurides des de fa mesos. Sens dubte, un dels concerts de l’any.

Escolta el programa sencer aquí: