El Col·legi d’Arquitectes celebra la Setmana de l’Arquitectura amb més activitats que l’any passat. Una de les novetats que ha tingut més bona acollida consisteix en set itineraris que recorren diferents barris de Barcelona com els Tres Turons, Gràcia o Sant Andreu. Tal com explica el vocal del Col·legi d’Arquitectes Fernando Gil, “l’objectiu d’aquestes rutes no és visitar monuments històrics sinó que els ciutadans se sentin a prop dels arquitectes”. Per això, els guies mostren intervencions urbanístiques que han transformat la ciutat i expliquen curiositats d’edificis privats, públics o de places i carrers.

Aquests itineraris són gratuïts i qui ho vulgui es pot inscriure a través d’aquest web. De moment han hagut de duplicar algunes de les rutes, ja que molta gent s’ha interessat per l’activitat i esperen arribar als 700 assistents. La majoria són barcelonins o estrangers que fa anys que viuen aquí i que volen conèixer més a fons la ciutat.

A més, també hi ha altres activitats com conferències, debats i projeccions de pel·lícules ambientades a Barcelona com ‘Los Tarantos’ o ‘Todo sobre mi madre’. També hi ha exposicions itinerants als diferents barris per descobrir aspectes més desconeguts de l’arquitectura i l’urbanisme. La Setmana de l’Arquitectura coincidirà amb la fira Construmat i amb l’entrega del Premi d’Arquitectura Contemporània Mies Van Der Rohe.