Jazz it’ comença amb el disc que va gravar Duke Ellington per recordar qui va ser la seva mà dreta durant més de 25 anys, el pianista, arranjador i compositor Billy Strayhorn, responsable d’alguns dels grans èxits de la seva orquestra. Seguim amb el Modern Jazz Quartet, que fa un homenatge a Duke Ellington i saltem en l’àmbit del jazz manouche a l’Hospitalet de Llobregat, on la Django Orchestra adapta la música de Django Reinhardt al format de big band.

A la generació de músics que es van fer famosos els anys 90 se’ls va anomenar els Young Lyons, que, de fet, no és res més que una etiqueta sense cap valor. Escoltem tres mostres de discos d’homenatge fets per tres membres destacats d’aquest grup: Nicholas Payton, que interpreta Louis Armstrong; Antonio Hart, que recorda Cannonball Adderley i James Carter, que grava amb músics octogenaris com a mostra de respecte.

També s’han escrit peces dedicades a la memòria de músics desapareguts. Charles Mingus li va dedicar una cançó preciosa a Lester Young. El mateix va fer Benny Golson amb Clifford Brown i, finalment, amb una sonoritat més comercial, George Benson va reconèixer la seva admiració per Wes Montgomery.

Acabem amb la cantant Dee Dee Bridgewater, que posa lletra a la música d’Horace Silver.

Escolta el programa aquí: