L’exposició “Upcycling” a Alta Diagonal (avinguda Diagonal, 640) reivindica una pràctica que va més enllà del reciclatge, el suprareciclatge. Hi ha frontals de cotxes o motos convertits en mobiliari, babutxes confeccionades amb retalls de catifes, i llums de sobretaula confegits amb aixetes, ampolles i altres objectes en desús.

“No es desconstrueix un objecte per convertir-lo en una matèria primera com el plàstic, el vidre i el paper, procés que té un cost energètic, sinó que s’empra un objecte predestinat a la deixalleria i, sense manipular-lo gaire, se li dona una nova vida”, explica Nacho Gracia, cocomissari de la mostra.

Una trompeta convertida en làmpara

Segons el comissari, un dels titulars de Mr. Singular, una de les 10 marques presents a la mostra, el suprareciclatge té més presència al nord d’Europa, on hi ha més tradició en la producció i en el consum d’aquest tipus. Tanmateix, “hi ha gent que està fent mobiliari, peces d’art, de decoració, moda, il·luminació… acabes veient que l'”upcycling” podria estar present no a tots els sectors, però sí a molts”.

L’exposició es va inaugurar el 3 de maig i es pot visitar, de forma gratuïta, fins al 17 de maig, Dia Internacional del Reciclatge.