Biréli Lagrène

Escoltar ‘Work song’, “la cançó del treball”, que va compondre el trompetista Nat Adderley i que avui ja és tot un estàndard, és la millor manera de trencar el gel en el programa de la setmana que comença amb la festa del treball. L’escoltem en la versió del quintet que lideraven els dos germans Adderley, Nat i Julian. A continuació, Shirley Horn, la cantant que Miles Davis admirava, ens interpreta ‘You won’t forget me’ amb la col·laboració del trompetista.

Seguim amb el Modern Jazz Quartet, que reinventen ‘Ko-Ko’, de Duke Ellington i, tot seguit, és Ron Carter, que al novembre actuarà a Barcelona, el que ens porta la música de Tom Jobim amb la cantant Rosa Passos i altres músics brasilers.

S’ha presentat la 39a edició del Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engordany, que se celebrarà al Principat d’Andorra entre el 29 de juny i 6 de juliol. Avui fem un primer repàs de la programació amb els artistes internacionals: el guitarrista francès Biréli Lagrène i la pianista i cantant brasilera Eliane Elias.

Acabem amb Jonny King, excel·lent pianista i compositor, que va estudiar dret i es va convertir en el millor advocat de Nova York especialitzat en dret sobre la propietat intel·lectual.

Escolta el programa aquí: