Roger Mas

(ACN/Redacció) En un món en què tot va ràpid i governa la cultura de la immediatesa, el cantautor solsoní Roger Mas ha decidit anar contra corrent. Aturar-se i crear una peça musical, de 30 minuts de durada, que, sota el títol ‘El viatge de Roger Mas’, busca “excitar els sentits, estimular les sensacions, i asserenar”. Una composició que, segons diu a l’ACN, farà “sentir l’eco de les emocions”.

S’estrenarà el 9 de maig al festival de Poesia de Barcelona

La peça s’estrenarà al Festival de Poesia de Barcelona el 9 de maig i, un mes després, el 9 de juny, estarà al Teatre de Solsona. Es tracta d’una cançó en creació constant, en què els músics prenen més protagonisme que mai i la improvisació hi juga un paper imprescindible. No serà fins que no estigui “polida del tot”, que Mas no la gravarà en el que serà el nou disc.

‘El viatge de Roger Mas’ és, segons l’artista, una incursió al món “més conegut i desconegut de tots”: el viatge cap a un mateix. I, per fer-ho, el cantautor solsoní ha creat una peça de mitja hora de durada. “És curta per fer el que ha de fer. Realment és una síntesi d’una cosa molt més llarga, que és la relació de cadascú amb si mateix”, subratlla.

Per fer-ho possible, Roger Mas s’ha envoltat dels seus músics de sempre: Xavier Guitó (piano), Ivan Dach (guitarra elèctrica), Míriam Encinas (viola i dilruba), Arcadi Marcet (contrabaix) i Oriol Roca (bateria).

Sonarà diferent a cada concert

La particularitat és que la cançó sonarà diferent en cada concert. “Soc obsessiu compulsiu, i m’agrada això d’anar donant la volta i la volta, però arribarà un dia que la peça s’anirà polint i un moment en què brillarà prou”, subratlla. I aleshores, assegura, serà quan la peça es gravarà i la deixaran de tocar. També en aquest sentit, Roger Mas ha volgut anar contra corrent: “Sempre hi ha això de fer els discos amb les cançons de zero, i després fer la gira. I per mi aquesta vegada era molt important no tancar la peça. Fer un disc és tancar i això no ho vull fer”.