(ACN) El passeig de Gràcia s’ha mogut aquest diumenge a ritme de jazz. En principi havien de ser gairebé 10 hores de concerts gratuïts, però la pluja ha esguerrat la celebració del Dia Internacional d’aquest estil musical nascut a Nova Orleans. La iniciativa, organitzada per la promotora The Project, s’emmarca dins dels actes per commemorar els 200 anys de l’avinguda més elegant i senyorial de Barcelona.

Durant bona part del dia s’ha tallat el trànsit a l’altura de la cruïlla amb el carrer Casp per poder instal·lar l’escenari, on actuaran mitja dotzena de formacions. El tret de sortida l’ha donat la Sant Andreu Dixie Band a la una del migdia. La formació nascuda de la Sant Andreu Jazz Band i formada per músics d’entre 10 i 18 anys ha reinterpretat el jazz dels orígens, des de Nova Orleans fins al swing.

Joan Anton Cararach, director artístic del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, ha explicat que estan “molt contents de poder celebrar el Dia Internacional del Jazz en ple passeig de Gràcia amb un programa excepcional”. A parer seu, “és un dels millors que es fan al món al voltant d’aquesta celebració amb artistes locals boníssims com la Sant Andreu Dixie Band, Joan Mar Sauqué, Las de Barcelona o la Balkan Paradise Orchestra i amb artistes internacionals com Michael League, Bill Laurance, Nduduzo Makhathini o Hamilton de Holanda. Cararach ha detallat que a l’hora de fer la tria només ha tingut en compte una cosa: “La qualitat musical”.

Carola López (ACN)

“El jazz hauria d’estar molt més al carrer”

Per Chamorro , segons ell, “el jazz hauria d’estar molt més al carrer i molt més als mitjans per tal que els nens tinguessin la possibilitat de sentir aquesta música, que és meravellosa”. Per la seva banda ha estat “increïble” poder donar el tret de sortida a la jornada.

El punt final arribarà passades les nou del vespre amb la Balkan Paradise Orchestra, que acomiadarà la festa que per primera vegada ha convertit aquesta avinguda en el passeig del jazz.

Se suspenen algunes activitats per la pluja

L’Ajuntament de Barcelona i la promotora The Project han decidit suspendre les activitats del Dia Internacional del Jazz previstes per aquest diumenge al vespre arran del ruixat que ha caigut durant la tarda a la ciutat. Fonts de l’organització han explicat que la pluja ha malmès la part tècnica i això impossibilita continuar amb les actuacions previstes per a aquesta jornada. Les activitats anul·lades no es podran reprogramar, han indicat les citades fonts.