La Sagrada Família ha acollit aquest dilluns el concert de la Berliner Philharmoniker — Orquestra Filharmònica de Berlín —, una de les orquestres simfòniques més importants del món. La formació ha interpretat un repertori que incloïa la Simfonia núm. 25, una de les més conegudes del compositor Wolfgang Amadeus Mozart, i la seva Missa de la Coronació, i ha estat conduïda pel director en cap, Kirill Petrenko. L’orquestra ha comptat amb l’acompanyament dels solistes Louise Alder, Wiebke Lehmkuhl, Linard Vrielink i Krešimir Stražanac i del cor de l’Orfeó Català.

Amb la voluntat d’apropar la cultura i de compartir amb la ciutadania un dels esdeveniments d’abast internacional de la programació d’activitats culturals de la Basílica, la Sagrada Família oferia 1.200 entrades per assistir a l’assaig general previ al concert, el 30 d’abril, i 200 entrades per al concert de l’1 de maig. En total s’hi van inscriure 21.779 persones a través del formulari disponible a la pàgina web i les xarxes socials.

Inici de la gira internacional

Des del 1991, la Berliner Philharmoniker ofereix un Concert Europeu anual l’1 de maig per commemorar la fundació de l’orquestra. Cada any té lloc en una ciutat europea diferent i s’emet per televisió a més de 30 països d’arreu del món. S’escullen espais històricament rellevants com la Sagrada Família, un referent en arquitectura i l’obra magna d’Antoni Gaudí.