La mostra recupera l’aspecte de la vida a l’entorn del temple de la Sagrada Família durant la primera meitat del segle XX. En aquell moment la basílica s’aixecava enmig de camps, pràcticament sense edificis al voltant fins arribar a l’Hospital de Sant Pau. El temple era el punt de trobada d’un barri fabril. Al voltant de la Sagrada Família només hi havia un petit conjunt de cases conegudes com El Poblet.

Retalls del Passat

El projecte Retalls del Passat, que en aquest cas arriba a la segona edició, és un intent de recuperar la memòria d’aquella època a través de les imatges antigues. Una iniciativa que ha estat possible gràcies a la col·laboració dels veïns i les entitats del barri, que han contribuït a recuperar fotografies, com és el cas de l’Aula Esportiva o l’Esbart Gaudí.

La mostra és un testimoni de com vivien els barcelonins i l’ús que feien del carrer. Les imatges constaten que a l’espai públic s’organitzaven balls populars, jocs, actes esportius i també religiosos. L’exposició es pot veure a la Biblioteca Sagrada Família – Josep Maria Ainaud de Lasarte, fins al 16 de novembre.