El vocal d’Urbanisme de l’AV Sagrada Família, Joan Itxaso, ha criticat l’acord entre l’Ajuntament i la Junta Constructora del Temple per regularitzar la llicència d’obres. Per Itxaso, ha estat “un acord cuinat totalment d’esquena als veïns” perquè no resol com s’acabarà la façana de la Glòria, que dona al carrer de Mallorca. “No es pot eludir si s’afectaran les dues illes que hi ha sota el temple; no s’entra en el fons del problema”, ha afirmat.

Segons el projecte d’Antoni Gaudí, a la façana de la Glòria hi ha d’anar una gran escalinata que afecta els edificis del davant. El Pla General Metropolità qualifica com a zona verda aquesta àrea i s’haurien d’expropiar els veïns dels edificis afectats. El portaveu de l’entitat veïnal ha demanat a l’Ajuntament que valori si per resoldre aquesta qüestió “prima l’interès d’una entitat privada o de la ciutat”.

Itxaso ha dit que l’acord per regularitzar la llicència d’obres arriba després d’un termini “exagerat” de negociació entre l’Ajuntament i la Sagrada Família. També ha lamentat que no s’hagi abordat la polèmica per les columnes del carrer de Mallorca, que, segons l’entitat veïnal, envaeixen la vorera uns 50 cm. Pel que fa a l’aportació de 36 M € que el temple farà en 10 anys, Itxaso ha minimitzat la xifra tenint en compte els ingressos anuals de la Sagrada Família.