estacio metro bordeta
Foto: TMB

Coneixes la història de l’antiga estació de metro de la Bordeta? Situada entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, es va inaugurar el 10 de juny del 1926 i era la capçalera de la Línia 1, anomenada en aquell moment Ferrocarril Metropolità Transversal. La Bordeta era una de les poques estacions de metro en superfície i va tancar portes el 1983, coincidint amb la prolongació de la Línia 1 des de Santa Eulàlia fins a la Torrassa.

Foto: TMB

Des dels anys 80, tot i estar tancada i mig enderrocada, l’estació va continuar tenint un ús específic durant molts anys. Servia per fer canvis de motorista (conductor) i canvis de trens. Per exemple, aquí es feien les operacions per substituir un dels trens del carrusel per un altre que sortia buit de la cotxera de Santa Eulàlia.

Foto: TMB
Foto: TMB

L’estació, derruïda completament entre el 2006 i el 2008

Finalment, entre els anys 2006 i 2008, amb les obres de transformació del corredor ferroviari de Sants i la construcció del calaix, es va enderrocar completament la part que es mantenia.

Què hi ha ara, en aquest espai desaparegut?

D’aquesta estació, per tant, ja no en queda res. En aquest mateix espai es va construir una andana tècnica nova, situada entre la via de servei en sentit Fondo i la via de sortida del taller de Santa Eulàlia.

Foto: Arxiu TMB