cadàver romà via Laietana

Les restes d’un esquelet romà trobades a la via Laietana i desenterrades aquest dilluns per un equip d’especialistes ja s’han exhumat i traslladat al laboratori per fer-ne un estudi antropològic detallat. Una investigació que permetrà determinar-ne l’edat —es creu que tenia entre 35 i 60 anys—, i que buscarà determinar si es pot detectar la causa de la mort, en cas que els ossos oferissin alguna pista sobre si, per exemple, va morir per traumatisme o per alguna malaltia.

Un cop acabi aquest estudi, com es fa amb totes les restes que s’analitzen i es documenten, els ossos es guardaran a l’arxiu arqueològic de la Zona Franca, on s’emmagatzemen totes les peces d’interès que es troben a la ciutat de Barcelona. Quan es desenterren unes restes humanes, normalment s’intenta fer tota l’exhumació en un mateix dia per evitar que els ossos quedin a la intempèrie.

moneda cadaver via laietana

El mort tenia càries i s’ha trobat un ungüentari

Finalment, els experts han determinat que el fragment que es va trobar a prop de la boca del mort no era una moneda, sinó un tros de vidre. Probablement seria d’un ungüentari, un flascó romà. A més, han pogut detectar que tenia càries. L’antropòloga Júlia Benet, encarregada de desenterrar el cos, va explicar a betevé que l’individu era un adult de constitució robusta.

La supervisió dels arqueòlegs continua

Mentre durin les obres de la via Laietana, la supervisió dels arqueòlegs continuarà per vigilar si sorgeixen altres restes d’interès. De fet, ja s’està excavant a altres punts de la plaça d’Antoni Maura i no es descarta, per tant, que apareguin altres troballes. Totes les obres que es fan a Ciutat Vella tenen com a condició que s’hi dugui a terme un control arqueològic.