El primer fascicle de ‘L'Abans de les Corts’ ja es troba als quioscos. La Fe no s'ho ha volgut deixar passar i l'ha anat a recollir avui mateix. De fet, ella hi ha participat aportant algunes imatges de la seva família. FE ESCAT, veïna “Sobretot de quan jo era molt petita i de quan la meva iaia era encara jove i tenia els nets al votlant.” El llibre serà una realitat gràcies a les aportacions de més d'un centenar de veïns que han cedit les seves imatges. I tot i que ja s'ha publicat el primer fascicle, encara s'és a temps de participar-hi. MERCÈ TATJER, coautora de ‘L'Abans de les Corts’ “Com és molt participatiu es fa un procés lent que ens permet anar incorporant els materials que vagin sortint a mesura que la gent els recupera o s'adona de la seva importància.” A més de ser un recull gràfic de la història dels barris de les Corts, també ha servit per documentar millor imatges que estaven a l'arxiu del districte però, de les quals, es desconeixia gairebé tot. Un exemple, aquesta fotografia, que ara se sap que es va fer en un camí de la Zona Universitària actual. JOAN ANDRÉS, documentalista de ‘L'Abans de les Corts’ “Quan et trobes el cedent particular que te la dona i et diu ‘no, aquesta foto la va fer el meu pare’ és molt curiós de poder confirmar la localització, l'any, els personatges... tot.” El llibre tindrà 1.000 fotografies i es vendrà en 50 fascicles, un cada setmana.

Fe Escat és una de les veïnes de les Corts que hi han participat aportant-hi imatges de la seva família

: “Sobretot de quan jo era molt petita i de quan la meva àvia era encara jove i tenia els nets al voltant”, explica. La Fe considera que aquesta és una bona iniciativa per donar a conèixer la història del barri d’una manera amena.

Però tot i que el primer fascicle ja és al carrer, els veïns poden seguir aportant imatges per incloure-les en fascicles posteriors. “Es fa un procés lent que ens permet anar incorporant els materials que vagin sortint a mesura que la gent els recupera o s’adona de la seva importància”, explica Mercè Tatjer, una de les autores del llibre. La publicació dels primers fascicles i la presentació que es va fer aquesta setmana a la seu del districte de les Corts esperen que animi a participar els veïns que encara no ho han fet.

En total es preveu que el llibre tingui 1.000 fotografies, seleccionades d’entre 3.000 imatges aportades pels veïns. Tot el volum, estarà repartit en 50 fascicles, que es podran comprar un cada setmana.