Els que fa 13 anys van llegir l’última entrega de Pepe Carvalho, ‘Milenio’ amb tristor, pensant que era el comiat del detectiu, estan d’enhorabona. Zanón agafa el relleu de Montalbán i donarà vida de nou al personatge. Segons ha avançat el diari ‘La Vanguardia’, en pocs mesos els hereus de Vázquez Montalbán, a través de l’agència literària Balcells, l’editorial Planeta i els representants de Zanón, Casanovas & Lynch, es van posar d’acord i previsiblement el 2018 hi haurà nova entrega de la saga. De moment, però, no hi ha data exacta de publicació.

L’escriptor ha explicat a Europa Press, que intentarà “respectar l’ànima del personatge”. Zanón ja està treballant en el nou llibre i ha detallat que “escriuré a la meva manera i algunes coses les podré recuperar i d’altres, no”, tot i que prefereix esperar fins a enllestir el projecte per revelar com serà el seu Carvalho.

Zanón, que ja té enllestida una novel·la nova, ha publicat ‘Yo fui Johnny Thunders’ i ‘Marley estaba muerto’, entre d’altres, que s’han traduït i publicat a països com els Estats Units, Alemanya i França. També ha publicat llibres de poemes, de contes i de temàtica musical.

L’anunci coincideix amb la imminent reedició, dimarts i en format butxaca, de quatre novel·les de Pepe Carvalho: ‘Tatuaje’, ‘La soledad del mánager’, ‘Los mares del sur’ i ‘Asesinato en el comité’. Al juny, l’editorial Booket en traurà quatre més: ‘Los pájaros de Bangkok’, ‘La rosa de Alejandría’, ‘El balneario’ i ‘El delantero centro’.