Ens hem de remuntar a finals de la dècada dels 70, amb Kraftwerk, per marcar l’inici del tecnopop. Amb temes com ‘The Robots’ o ‘Das Model’, la banda alemanya va servir de referent per a tants i tants artistes i bandes que, dècada rere dècada, han portat aquest subgènere del synthpop fins al dia d’avui. Depeche Mode, Fisherspooner o La Roux són alguns dels noms internacionals que no poden faltar en aquest repàs. Però al nostre país queda clar que també ens tira molt el tecnopop, i en tenim grans representants: de Fangoria o OBK fins a Mónica Naranjo, passant pel segell Austrohúngaro, casa de formacions com Astrud, Hidrogenesse o Chico y Chica.

I el pop electrònic és protagonista absolut de l’‘Habitació 910’ d’aquesta setmana… Hercules & Love Affair actuarà aquest cap de setmana a Barcelona, així que Leydj i Kasi venen a parlar-nos de la seva festa, House of Ley, i la seva feina com a selectors musicals i productors. La valenciana TWIN, que està a punt de publicar el seu primer àlbum, és la convidada d’una nova entrega dels ‘Gourmet tracks’ de l’Alvie, en què ens oferirà un tastet de l’imminent ‘DUPLA’. I coneixem la Lilian, una joveníssima cantant que estrena en primícia ‘Vete’, un tema influenciat clarament per algunes de les seves estrelles del popde referència, com Ana Mena i Ariana Grande.

Parlant de Grande: aquesta setmana pot estar ben contenta! Ens ha sorprès a totes amb un remix del seu darrer senzill, ‘Yes, and?’, en col·laboració amb el seu ídol… Mariah Carey! També ha estat la setmana en que Beyoncé ha anunciat el seu ‘Act II’, la continuació de l’exquisit ‘Renaissance’, que sembla que explorarà, aquest cop, la música country. I el festival de la cançó de Sanremo, celebrat dissabte passat, ens ha deixat tot un reguitzell de temes que de ben segur no deixarem d’escoltar les pròximes setmanes!

Per ara, les cançons que no ens deixen en pau i que considerem les millors del mes de febrer, les trobaràs al nostre ‘‘top 10’’. Es mantindran Ariana Grande o Kali Uchis a la llista? Qui ocuparà el podi? Entra a l’’Habitació 910’ i descobreix-ho!

Escolta el programa aquí:

Llista de reproducció: