El túnel de rentat de cotxes que hi havia a la cantonada entre el carrer de Pere IV i la rambla de Prim es convertirà en una benzinera de forma imminent. Un canvi que no agrada als veïns de l’entorn. RAFAEL LUNA, afectat “Solicitar al Ayuntamiento que paralice las obras porque consideramos que incumple la seguridad y la salud de todas las personas que vivimos alrededor.” Se n’han assabentat amb els treballs començats i arran de les molèsties que, asseguren, els causen les obres. De fet, el cartell que n’informa ho fa d’una manera ambigua. Els més afectats són els que hi viuen a tocar, un sector de cases que fa anys que està pendent d’una reforma urbanística. “Cómo podéis ver está colindando con el muro de ladrillo que separa con la gasolinera.” Expliquen que ja existeix una benzinera a pocs metres de distància. També que hi ha dues escoles a prop i que hi passen molts vianants, ja que es troba en l’encreuament dels dos eixos viaris principals del barri. De fet, sostenen que la construcció de la nova benzinera es contradiu amb el projecte de recuperació de l'eix Pere IV que preveu fer l’Ajuntament. SANTOS PÉREZ, AV MARESME “Estando trabajando para que de alguna manera los espacios que hay por aquí se dignifiquen, nos encontramos aquí con la gasolinera cuando en principio había un gran proyecto para Pere IV.” Des del districte de Sant Martí asseguren que no tenen marge legal per denegar la llicència si la benzinera respecta la normativa estatal vigent. Tot i això, expliquen que estan comprovant que es compleixin tots els requisits.

La nova benzinera s’està construint en un espai on abans hi havia un túnel de rentatge de cotxes. Les associacions de veïns de la zona hi estan en contra per diversos motius, però el principal és que està ubicada molt a prop de dues escoltes del barri.

Es dóna el cas, a més, que els edificis més perjudicats per la nova benzinera són uns habitatges afectats des de fa anys per un pla urbanístic que està encallat políticament. Els que hi viuen tenen por que les obres en danyin l’estructura.

Des del districte de Sant Martí asseguren que no tenen marge legal per denegar la llicència si la benzinera respecta la normativa estatal vigent. S’ubicarà a l’encreuament dels eixos viaris de la rambla de Prim i el carrer de Pere IV, dues vies que el consistori vol potenciar.