La Biblioteca les Roquetes ha estat envaïda aquests dies per diversos zombis. Són els joves que participen en un taller de cinema exprés. ANDRÉ GABRIEL HUANCA, actor "Avui al curtmetratge sortia com si estigués menjant una mà i després com si m'haguessin donat un cop amb un bat de beisbol." Amb només 17 hores els participants han revisat i modificat un guió per després gravar les escenes en diversos espais de l'equipament. Alguns de poc coneguts. YASMINA GRISSIS, direcció i guió "Creia que direcció només seria gravar i fer alguna coseta més. Però, en principi, hem gravat, hem ajudat els personatges que fessin coses extres i que ho fessin millor, o d'una altra manera, també he ajudat amb els efectes especials." IRENE SÁNCHEZ, guió i direcció "No es fa una escena tota d'una tirada, la mateixa acció s'ha de repetir 20 vegades fins que quedi perfecta. Cada tros està tallat i fet una altra escena, no està fet d'una tirada." Els joves s'encarreguen de la música i també dels efectes especials. La manca de recursos no és un problema per aconseguir el que volen. LAURA GARCÍA, efectes especials "El que he fet ha sigut el cap del zombi, em feia molta il·lusió fer-ho i m'ho vaig intentar 'currar' per fer-ho bé. He agafat amb un motllo gelatina i he anat enganxant i maquillant." L'activitat se suma als tallers d'estiu adreçats a la franja juvenil que organitza, cada any, la biblioteca. VICTÒRIA SALES, directora de la Biblioteca les Roquetes "Es va pensar fer una cosa diferent, que atragués els joves. Havia de ser un projecte molt creatiu i que tingués a veure amb el món del audiovisuals, que, de fet, és el que a ells més el motiva actualment. Llavors vam pensar fer un curtmetratge a la biblioteca que, de fet, és la primera vegada que es fa, ambientat en temàtica zombi." El muntatge final es presentarà al setembre al Concurs de curts fantàstics i de terror de Sants.

La biblioteca participa durant tot el curs en les comissions de treball que es fan a la taula de la Franja Jove, amb el Pla comunitari de les Roquetes i, aquest any, també amb el Pla comunitari de Verdum. El que es pretén durant els mesos d’estiu és organitzar una sèrie d’activitats per als joves a l’equipament, amb un ampli ventall a cost zero, perquè s’hi puguin inscriure i participar.

Enguany, els organitzadors dels tallers volien fer una cosa diferent. L’objectiu és que els joves entre els 12 i 17 anys s’apropin a la biblioteca, participin i s’impliquin en els projectes. Aquests joves han vist que amb molt pocs recursos es poden fer moltíssimes coses.  També es vol que les famílies vegin que els seus fills poden fer coses importants, que creguin en ells i que els donin suport.