Hi ha totxanes, algunes bigues i les fixacions de ciment que suportaven els barracons. Però sobretot, s'hi acumula brutícia. Són les restes de les instal·lacions que van allotjar durant cinc anys l'Escola Congrés - Indians. Al setembre aquest centre va començar el curs en un altre emplaçament. Cinc mesos més tard el recinte continua tancat i sense desmantellar. CRISTINA LLAVINA "Com que nosaltres érem usuàries d'aquest espai anteriorment, perquè la Joana anava a aquesta escola, cada vegada que passem per aquí ens entra molta tristor de veure-ho així. Molta pena, perquè aquí hem passat bon moments i és molt trist." BELEN AYÚCAR, presidenta de l'AV Congrés - Indians "Es va començar a desmantellar, però es va quedar a mitges. Encara l'efecte és pitjor. Ens van dir des del districte que el Consorci d'Educació s'havia quedat sense pressupost i que havíem d'esperar al pressupost de 2015." Fins a principi de 2010 aquest espai era una placeta. Aquell any es va cedir temporalment el terreny per ubicar una nova escola al barri. Ara els veïns volen que es recuperi per a ús veïnal. ENRIQUE SISTACH "És una verdadera vergüenza. Hace tiempo que hubieran de haberlo limpiado todo y haber dejado la plaza como estaba. Que pongan árboles, y bancos para que las personas mayores se puedan sentar a tomar el sol y a descansar, porque no tienen por aquí ni un banco ni nada." EMILIA ARAGÓN "A mí me gustaría un equipamiento infantil público donde hayan áreas diferenciadas tanto para niños más pequeños como para niños más grandes." El Consorci d'Educació assegura que l'espai tornarà a ser una plaça al més aviat possible, tot i que encara han d'acabar de decidir amb el districte com serà. L'associació de veïns del barri confia que els compromisos es mantindran i l'espai es remodelarà durant el primer trimestre d'aquest any.

La plaça que hi havia a la cantonada dels carrers de Concepció Arenal i del Cardenal Tedeschini, al barri del Congrés i els Indians, es va convertir el 2010 en l’emplaçament provisional de l’Escola Congrés – Indians. S’hi van instal·lar els mòduls del centre educatiu i s’hi van adequar el pati i una zona d’hort.

L’estiu passat, l’escola es va traslladar a la seu definitiva i el Consorci d’Educació en va desmantellar les instal·lacions provisionals. Des de llavors, aquest espai s’ha anat degradant. Continua tancat i encara hi resten elements que van servir per fixar els barracons a terra, plàstics, etc.

Els veïns del barri consideren que es tracta d’un espai que amb els mesos s’ha anat degradant i exigeixen al Consorci d’Educació que posi fil a l’agulla i solucioni el problema. Demanen que es netegi, es remodeli la zona i es torni a convertir en una plaça.