Han passat 10 anys d'ençà que els Castellers de Barcelona van estrenar aquest local que s'ha convertit en el centre neuràlgic de la seva activitat. Una seu que els ha permès créixer com a colla i assollir noves fites, com els castells de 9. Sobretot, han guanyat en espai i tenen dues zones d'assaig. MERY MAÑANÉ, cap de colla dels Castellers de Barcelona Si fa bon temps i s'està bé assajem aquí a fora, tenim l'airet, estem més tranquils, no és un lloc tancat.. i si plou o fa fred entrem a dins. És un local on hi caben fins a 9 pisos, per tant, hi podem assajar els castells que tenim a l'abast ara mateix. És un lloc molt més cèntric, té una finestra, la gent pot parar-se a veure el que fem, si algú s'engresca, pot entrar... és un lloc molt més visible." A l'interior també hi ha una xarxa amb què poden treballar algunes estructures amb més seguretat. Però més enllà de ser un local d'assaig, aquest espai també ha complert una segona funció molt important. RAFA CABALLERO, president dels Castellers de Barcelona "El bar és molt gran ens permet fer tot tipus de celebracions, la sala aquesta que també podem fer servir per quan tenim dinars, festes, i tot tipus d'activtiats. El que estem fent és complementar l'oci personal amb els castells i, per tant, fidelitzem" Els Castellers de Barcelona són els més veterans de la ciutat i una de les colles més antigues de Catalunya. D'aquí a tres anys celebran una altra jornada històrica, el seu 50è aniversari.

La seu dels Castellers de Barcelona està situada des de fa 10 anys al carrer de Bilbao, número 212. Aquesta seu els ha permès créixer com a colla i assollir noves fites, com els castells de 9. Sobretot, han guanyat en espai i tenen dues zones d’assaig.

El local s’ha convertit en el centre neuràlgic de l’activitat de la colla, i més enllà de ser un simple local d’assaig també ha esdevingut un centre social. “Hem aconseguit assolir dos objectius molt importants: tenir un bon local d’assaig i activar la vida social de la colla”, afirma el president de l’entitat, Rafa Caballero.

Els Castellers de Barcelona han volgut celebrar-ho amb el barri i els seus veïns. Per això durant tot el dia les portes han estat obertes i hi han fet activitats molt diverses: des de col·loquis, jocs i taules rodones fins a una exposició. La mostra duu per títol “Un projecte ambiciós fet realitat”, i explica la història de la colla, la més antiga de la ciutat i una de les més veteranes de Catalunya.

En la celebració no hi poden faltar els castells. Es faran a l’exterior i obligaran a tallar la circulació als carrers de Bilbao i del Concili de Trento, que es convertiran en una plaça de 9.