Aquestes imatges mostren com era la vida quotidiana dels veïns de Sant Andreu de Palomar poble. Una forma de vida pausada que es va mantenir fins als anys 60, quan el metro va arribar al barri. Llavors, molts dels seus carrers i edificis van començar a canviar. Aquestes fotografies formen part del llibre ‘Sant Andreu de Palomar desaparegut’. PAU VINYES, historiador "Ens reflecteix un passat de poble, ens dibuixa molt bé que Sant Andreu havia estat un poble, i ens dibuixa indrets ja desapareguts. Edificis que s'han enderrocat per construir-hi, una plaça, una avinguda. I aquest llibre és també un homenatge a tots aquells andreuencs que encara van a Barcelona." ‘Sant Andreu de Palomar desaparegut’ és un llibre de petit format que conté 170 fotografies. L'historiador Pau Vinyes les ha rescatades d'arxius públics i privats. Moltes d'aquestes imatges estaven guardades en àlbums familiars o fins i tot en caixes de galetes. PAU VINYES, historiador "Ha estat una visualització de 2.000 fotografies i he escollit les que podien tenir més interès. I algunes oblidades, amagades i que hem intentat rescatar i donar-les a conèixer." Aquest llibre gràfic ja es pot comprar a les llibreries i papereries del barri.

Caixes de galetes emmagatzemaven fins fa poc algunes de les instantànies que apareixen al llibre ‘Sant Andreu de Palomar desaparegut’. L’historiador santandreuenc Pau Vinyes ha fet un treball exhaustiu i ha visionat més de 2.000 fotografies d’arxius privats i públics per elaborar el llibre. Les imatges il·lustren, en blanc i negre, una forma de viure més pausada i tranquil·la al que era el poble de Sant Andreu. A més, les fotografies serveixen per veure la transformació que s’hi ha viscut: carrers transformats o edificis que ja no existeixen.

Amb aquest llibre Vinyes vol retre homenatge a aquells santandreuencs que encara diuen que “van a Barcelona” quan van al centre de la ciutat. ‘Sant Andreu de Palomar desaparegut’ pertany a la col·lecció de “Catalunya Desapareguda” de l’Editorial Efadós i es pot trobar en llibreries, papereries i quioscos del barri. A més, l’autor té previst presentar altres llibres que siguin reculls gràfics temàtics.