“Vinga som-hi, vale?” És un dels 22 participants en el torneig de ping-pong organitzat per la Taula de casals de gent gran d’Horta-Guinardó. JOAN ENRIC BALAGUER, Casal de Gent Gran d’Horta “Va molt bé per la sang, per moure el cos, per moure el cor i és un gran què per mantenir-te en forma.” Normalment juguen als respectius casals però avui poden fer-ho contra nous adversaris d’altres punts del districte. CARLES PASQUAL, Taula de casals de gent gran d’Horta-Guinardó “Pràcticament som veïns d’un casal a l’altre, tothom es tanca al seu casal i només participa de les activitats i d’aquesta manera es donen a conèixer altres activitats i és una forma d’estar més relacionats.” Aquest és l’objectiu de la iniciativa. En aquest cas han comptat amb el suport de la Federació Catalana de Tennis Taula que els ha cedit les instal·lacions. JOSEP LLOPART, Federació Catalana de Tennis Taula “Ens van fer la proposta i nosaltres aquestes activitats intentem promocionar-les perquè creiem que és un benefici no només per nosaltres sinó per tota la gent.” Avui la trobada entre casals és aquest torneig de tennis taula, però fan altres activitats i cada casal n’organitza una al llarg de l’any. El de la Font Castellana s’encarrega d’aquesta competició de ping-pong. MONTSERRAT NOVELL, el Casalet Font Castellana “Hi ha dues categories, la categoria mitja i la categoria superior perquè tots estiguin una mica més contents que tothom no té el mateix nivell.” I és que més enllà de guanyar o perdre, el més important és fer una mica d’exercici i passar una bona estona. JAVIER CATALAN, Casal de Gent Gran del Baix Guinardó “Ja que estàs jubilat així et bellugues una mica que és l’important... I aquí he perdut dues i he guanyat una i en això estem.” “Molt bé, bon partit.”

El tennis de taula és un esport especialment indicat per als majors de 65 anys que es pot practicar en molts espais destinats a les persones grans. Les 22 persones que han participat en la competició ho han fet distribuïdes en dos grups en funció del nivell, cosa que ha permès als participants jugar contra adversaris diferents dels qui es troben habitualment a les respectives entitats.

La taula de casals de gent gran d’Horta-Guinardó, impulsora de la iniciativa, és un organisme format per representants d’11 equipaments i entitats d’aquest districte de Barcelona que treballen amb persones jubilades. La seva feina se centra a incrementar els vincles entre els usuaris dels diferents barris i dinamitzar les activitats que habitualment es duen a terme en aquests espais. Per aconseguir-ho, cada casal o associació organitza algun esdeveniment al llarg de l’any.

El torneig de tennis de taula, en concret, l’organitza el  Casalet de la Font Castellana i ja és tradicional en aquestes dates. Enguany, però, com a novetat, es duu a terme a les instal·lacions de la Federació Catalana d’aquest esport, ubicades al barri de Sarrià.