Milers de vehicles travessen cada dia la ciutat per la ronda del Guinardó. De fet, és la continuació de la ronda del Mig en sentit Besòs. I en molts casos, es dirigeixen a l’Hospital de Sant Pau. Però actualment, no hi poden accedir directament i es perden pels carrers del que, segons els veïns, hauria de ser un barri tranquil. JORDI CARRIÓ, AV Joan Maragall del Guinardó “La gent no té la possibilitat de girar des de la ronda cap a l’Hospital de Sant Pau. Això provoca que hagin de passar pels carrers petits del barri amb les urgències incloses.” A banda dels girs, reclamen que tota la via sigui de doble sentit i que s’indiquin millor els accessos al centre hospitalari. Es tracta que deixi de ser una barrera entre la part alta i la part baixa del Guinardó. “L’altre gran reivindicació és que el bus de barri tingui una parada a l’accés principal a la nova illa d’equipaments del mercat, un nou punt d’atracció que, segons expliquen, no està prou ben comunicat.” L’Ajuntament és conscient de la situació i preveu fer canvis en el trànsit del barri. Preveu començar a treballar-hi quan finalitzi la implantació de la xarxa ortogonal d’autobusos a la zona. De moment, però, encara no s’ha establert un calendari. MERCEDES VIDAL, regidora d’Horta-Guinardó “Estem parlant d’un espai amb diferents equipaments que sumen una atracció de mobilitat i que això s’haurà de revisar però no només en el recorregut del bus de barri, sinó que, en general, com afecta a la mobilitat de la zona.” És un aspecte que la regidora d’Horta-Guinardó té especialment en compte, ja que també és la responsable de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament. Per això, els veïns esperen que aquest serà el mandat del nou pla de mobilitat pel Guinardó que fa anys que reclamen.

La ronda del Guinardó és una de les artèries de la ciutat, com a continuació de la ronda del Mig, en sentit Besòs. Però els vehicles que es dirigeixen a l’Hospital de Sant Pau no hi poden accedir directament des d’aquesta via i això fa que molts es perdin pels carrers del barri. Els veïns demanen que es faciliti i s’indiqui l’accés al centre sanitari des de la ronda del Mig i que, en definitiva, deixi de ser una barrera entre la part alta i la part baixa del barri.

L’Ajuntament té previst reforçar el transport públic a l’entorn de la nova illa construïda al voltant del mercat del barri, que acaba d’estrenar millores als entorns. També estudia replantejar la mobilitat general del Guinardó, com demanen els veïns. Ho farà, però, després d’implementar la xarxa ortogonal d’autobusos a la zona. Encara no hi ha un calendari però els veïns esperen que sigui durant aquest mandat municipal.