ROSI PEREA, voluntària del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona “El Twitter és un West Highland Terrier, va arribar al centre en males condicions i ara s’ha recuperat. Pensàvem que no se’n sortiria però sí que ho ha fet.” Com el Twitter, més de 2.200 animals perduts o abandonats han passat pel Centre d’Acollida de Barcelona el darrer any. D’aquests, uns 700 han estat retornats als amos i uns 1.600 s’han donat en adopció. MONTSE ORTIZ, propietària de gos adoptat “Aunque estén en buenas condiciones pero no dejan de estar en una jaula i están en un sitio sin familia.” DOLORS BORQUÉ, propietària de gos adoptat “Si tu agafes un gos d'una gossera és una animal que et serà fidel tota la vida.” Aquesta fira és per conscienciar la ciutadania. ANNA ORTONOVES, Departament de Benestar Animal de l’Ajuntament de Barcelona “Lluitant contra l’abandonament, promovent les adopcions i sobretot fent una crida per la tinença responsable. L’animal no és un objecte, no és un regal.” Aquest és el lema de la iniciativa, que aprofita els dies previs a Nadal per promoure l’adopció enfront de la compra. És especialment important en el cas, menys conegut, dels gats. ALEXANDRA CEBAMANOS, voluntària del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona “Hi ha molta gent que encara pensa que al CAC, no hi ha gats i que només hi ha gossos i la veritat és que en tenim uns cent aproximadament.” “Veig que l’espai que compartiries amb el teu gos…” Hi ha, per exemple, un servei d’assessorament per decidir el tipus de mascota més adequat a cada persona. LAURA RODRÍGUEZ, Fundació Affinity “Aquesta reflexió, però, de pensar exactament quin animal és el que millor s’adapta a nosaltres si estem preparats o no per tenir-lo és una reflexió imprescindible.” Demà, el Curro, el Simba i la Holly, juntament amb altres gossos i gats, també seran en aquesta fira al Parc del Clot, en espera de si algú els adopta.

Uns 2.200 animals de companyia han entrat durant el 2015 al centre d’acollida de Barcelona. La majoria s’han perdut o han estat abandonats. D’aquests, uns 1.600 han estat adoptats i, la resta, uns 700, els han retornat als seus amos. En aquests moments acullen uns 150 gossos i 85 gats. És, aproximadament, la capacitat del centre.

Amb el lema “Millor adopta”, des del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona volen influir en els veïns perquè pensin en l’adopció com a primera alternativa a l’hora d’escollir una mascota. Per això han organitzat una fira amb activitats diverses conjuntament amb entitats animalistes i la Fundació Affinity. Des de desfilades amb alguns dels animals del CAACB que es poden adoptar, fins a un servei d’assessorament sobre quin tipus de gos o de gat és el més adequat a les nostres circumstàncies.