Les plantes tropicals que acull l’edifici modernista de l’Hivernacle hauran de conviure entre operaris i eines de treball fins que acabin les obres de restauració. Des d’aquesta setmana i durant els propers vuit mesos, es treballarà per revestir la façana i reparar la fusteria i els vidres de les naus, que es troben en molt mal estat com a conseqüència del pas del temps.

Segons ha explicat la comissionada de Medi Ambient, Eva Herrero, l’objectiu de les obres és preservar el patrimoni d’aquest espai. Per ara, es mantindrà el mateix ús i seguirà sent un hivernacle. Herrero ha admès, però, que l’Ajuntament també estudiarà quins altres usos i necessitats poden satisfer aquest edifici.

Tot i la remodelació, les plantes no deixaran de ser les protagonistes de l’hivernacle. El tècnic responsable d’espais verds a l’Ajuntament, Lluís Capella, ha explicat que totes les actuacions es faran mantenint-les a l’interior. Perquè no quedin malmeses, s’han embolicat amb unes malles especials que les aïllen de la pol. Segons Capella, és preferible mantenir-les al seu lloc, i que “les bastides i els treballs s’adaptin a les plantes”, i no al revés.

Les darreres actuacions que es van fer en aquest edifici daten de 2009. Aleshores es va restaurar la façana de les diferents naus. Si bé el problema estructural ja està resolt, el consistori assegura que aquestes obres són necessàries ja que “l’edifici es troba en un estat de deteriorament important” i cal adaptar-lo perquè es puguin posar en marxa activitats a l’interior de l’edifici.