La transformació de l'espai de cafè en teatre és el primer que cal fer per començar l'últim assaig. La companyia Onírics ha adaptat el ‘Conte de Nadal’, de Dickens, per representar-lo al Cafè d’Alícia, tenint en compte el petit format i la proximitat del públic. MERITXELL QUERALT, Companyia Onírics “De fet el conte només passa en un lloc, passa en una sala, en l’habitació del protagonista llavors ho hem pogut traspassar molt bé en aquest sentit. No té grans paisatges... llavors ho hem adaptat d’una manera bastant orgànica, bastant fàcil.” El Cafè d’Alícia, que deu al seu nom a la protagonista del popular conte de Lewis Carroll, tot just ha fet un any aquests dies. El nou concepte del projecte Alícia ha anat trencant fronteres i ha tingut molt bona rebuda al barri. ISABEL GONZÁLEZ , Cafè d’Alícia “Al barri es coneix molt un tipus de bar que no és el nostre, nosaltres, no només és una cafeteria llibreria sinó que és una cafeteria amb la idea de que sigui tranquil•la, de butaca i de cafè gran (...) és més un lloc on llegir, on estar-s’hi, quasi com el sofà de casa.” L’obra de microteatre que s’estrena aquest diumenge és una de les moltes propostes que programen. També fan tertúlies i exposicions. Aquesta experiència és un exemple de com la cultura de proximitat genera espais alternatius que busquen més interacció amb el públic.

El teatre i la cultura en general tenen les seves estratègies per arribar a públics en escenaris de proximitat. El Cafè d’Alícia tot just fa un any que ha començat aquesta aventura amb la literatura i ha aconseguit crear un espai de trobada per als veïns i els amants de la lectura. Situada al davant de la Model, en ple barri de la Nova Esquerra de l’Eixample, la cafeteria llibreria pretén ser un lloc on compartir l’amor per la literatura i la tertúlia.

Programa diverses activitats culturals i aquest diumenge estrenarà una versió del ‘Conte de Nadal’, de Dickens. La companyia Onírics l’ha adaptat per encabir-la en pocs metres quadrats, en els mateixos espais de la cafeteria, que no té cap escenari.