Tot i que no ho sembla, aquest om està malalt. Té grafiosi, una malaltia d'origen holandès provocada per un fong. Aquest paràsit el transmeten els escarabats i provoca que les branques i les fulles dels arbres infectats s'assequin i es tornin grogues. Per evitar que caiguin i provoquin accidents, l’Ajuntament ha decidit que l'única solució que hi ha és talar-los. "Això és el que s'està fent aquests dies als carrers del Segre i de Sant Adrià. En aquesta zona de Sant Andreu hi ha una cinquantena d'oms afectats pel fong de la grafiosi. Aquí, al carrer de Sant Adrià, se substituiran per freixes i al carrer del Segre, per melisses." D'altra banda, els oms són uns arbres que generen arrels molts grans. Amb els anys, aquestes arrels creixen tant que trenquen els escocells i aixequen les rajoles de les voreres. Per això, els oms sans també es canviaran per melisses i freixes. Però en lloc de talar-los es traslladaran al viver de Montjuïc. Fins al 24 de desembre es plantaran 18 melisses i una quarantena de freixes. Els tècnics calculen que aquests arbres nous faran ombra en uns quatre anys.

Al carrer del Segre es retiraran 23 “Ulmus pumila” (om de Sibèria) i es plantaran 23 “Melia azedarach”. L’actuació finalitzarà el 24 de desembre. A més, al carrer de Sant Adrià es retiraran 42 “Ulmus pumila” (om de Sibèria), tres “Melia azedarach” i un “Citrus aurantium”. Aquests exemplars se substituiran per 47 “Fraxinus angustifolia Raywood”.

La causa d’aquesta renovació és que aquests arbres estan malalts o són vells. En concret, l’espècie “Ulmus pumila” té una malaltia d’origen holandès, la grafiosi, causada per un fong que asseca les branques i les fulles. Per evitar que puguin caure, l’Ajuntament ha decidit talar els arbres. D’altra banda, aquesta espècie d’om també genera unes arrels molts grans que quan creixen arriben a trencar els escocells i aixequen les voreres. Aquests arbres es traslladaran al viver de Montjuïc.

Aquesta actuació forma part del pla de renovació previst per a tota la ciutat. Des de finals de setembre s’han substituït uns 700 exemplars i s’han reposat per 895 unitats.