Aquí a Gràcia avui ha estat un dia de molta activitat. El moviment ha començat de bon matí però a la tarda és quan els carrers s'han omplert més de gent que han vingut a veure els carrers guarnits o participar en alguna de les moltes activitats que s'hi estan organitzant. L'afluència de públic, en alguns moments molt considerable, ha posat a prova les mesures de seguretat que s'han engegat aquest any per evitar els embussos i faciltar la circulació als carrers. Molta gent amb ganes de veure els carrers i passos estrets. Una situació que s'agreuja a causa dels passejants que s'aturen per fer-hi fotos. La imatge es repeteix a l'entrada dels carrers, a l'interior i a la sortida. "Justo en la entrada a mano derecha estan los zombis para hacer fotos y entonces se hace un embudo. Y a parte la lluvia tampoco ha ayudado mucho." "Anar mirant i demanant perdó, perquè clar, amb el carret trepitgem i a vegades toques algú." En el primer dia de festa major, l'afluència de públic ha obligat a convertir molts carrers en vies de sentit únic per a vianants. Als qui hi han arribat pel cantó equivocat, els informadors els han indicat el camí que havien de seguir. "Disculpe, no se puede pasar. Tiene que ir por la otra calle." Tot i això, avançar és especialment complicat en espais com aquest, amb decorats grossos. Aquí, en alguns moments, el pas ha estat completament aturat. ROSA RODRÍGUEZ "Em sembla molt millor el que s'ha fet ara. Tothom baixant, en la mateixa direcció. Per mi la mobilitat ha estat molt millor." NÚRIA ALBA "Trobo que està bé. A més et dóna una idea d'itinirari que també serveix per veure tots els carrers i perquè no hi hagi empentes." La mesura ja es va provar amb èxit l'any passat en algunes vies i aquest any s'ha ampliat a tots als carrers. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "La previsió precisament és d'intentar que aquest canvi de sentit únic als carrers ens permeti que la seguretat vagi molt millor. Però també que la gent pugui gaudir molt més dels guarniments, perquè quan estàs col·lapsat dins un carrer, doncs costa. Per tant, l'any passat ho vam començar com a prova pilot i aquest any ja ho hem implantat." De moment, avui no ha calgut imposar el sentit únic de circulació a tot arreu. La pluja ha espantat alguns visitants, però així i tot han estat molts els que han sortit a fer ruta pels 18 carrers guarnits.

A la sortida dels carrers amb més volum de visitants, s’hi han posat informadors que donaven indicacions als qui hi arribaven pel cantó equivocat. D’aquesta manera s’ha facilitat la circulació pels carrers decorats, encara que en alguns moments ha continuat sent difícil caminar per sota els guarniments, especialment on els ornaments ocupaven una part important de la calçada.

La mesura, que busca evitar embussos i millorar la seguretat, ja es va provar amb èxit l’any passat en algunes vies i aquest any s’ha ampliat a tots als carrers. En el primer dia d’aplicació, molts visitants ho veuen amb bons ulls. Segons la regidora del districte, Maite Fandos, a més de facilitar la mobilitat la mesura també pretén “que la gent pugui gaudir molt més dels guarniments, perquè quan estàs col·lapsat dins un carrer, costa”.