La Festa Major de Gràcia es caracteritza per la combinació que fa entre la cultura tradicional popular amb les noves tendències culturals. El programa de la festa inclou propostes musicals com la rumba reggae desenfadada dels Oques Grasses, el pop íntim de Joan Dausà i el folk mesclat amb cançó popular catalana d’El Petit de Cal Eril.

A la festa, no hi faltaran les expressions més tradicionals, com les actuacions de trabucaires, el correfoc o la cercavila de cultura popular. Els tallers i les activitats també seran protagonistes de la festa, sobretot per als més petits o per a aquells que no prefereixin la cara diürna de la festa. En aquest sentit, els carrers i comissions també han volgut innovar, com és el cas del concurs de “selfies” o autofotos al carrer de Verdi.

Pel que fa als carrers, aquest 2014 la travessia de Sant Antoni s’estrena com a participant, i el carrer de la Providència tornarà a apuntar-se a la festa després d’un temps sense fer-ho. En canvi, el carrer de la Fraternitat de Dalt no hi participarà.

Una de les novetats més importants es produirà en l’àmbit organitzatiu. Després de la prova pilot de l’any passat, aquest any s’ha establert el sentit únic als carrers guarnits, que es farà efectiu en els moments en què es puguin produir aglomeracions.