Veïns dels Jardins d'Àurea Cuadrado, ubicats a la frontera amb l'Hospitalet, denuncien l’estat en què es troba la zona. MARTA PRATS, AV Avinguda de Xile “Està fet un desastre, no hi ha quasi manteniment. Aquí on hi havia una palmera, s'ha mort i han deixat un rodó immens, que no hi ha ni palmera ni res. Doncs, que s'asfalti aquest tros.” Els jardins tenen bona part de la gespa aixecada, bancs trencats i és fàcil ensopegar amb el reg automàtic. A la paret hi ha pintades fins a cinc pistes de frontó, però a la pràctica els jugadors que diàriament vénen fins aquí només en poden aprofitar una, i han de fer torns. Les altres no són prou llargues o tenen bancs i papereres en mig de la pista. Els jugadors fa anys que demanen que se'ls acondicioni l'espai. BENJAMÍ PAVÓN i PAU CÁNOVAS, jugadors de frontó “Segur que vindria més gent, si estigués millor l'espai vindria més gent.” Els veïns demanen, a més, que a l'entrada del parc s'hi col·loqui un aparcament de motos per evitar que continuïn estacionant a la vorera com fins ara. Això, asseguren, afavoriria l'accés als jardins, que estan enclotats. L'última gran inversió que es va fer a la zona va ser fa un any i mig, quan van acabar les obres d'aquest parc de patinatge, a la banda sud del parc. Ara, els veïns volen que millori l'estat de la resta.

Els jardins estan situats al veïnat de Sant Ramon, al límit de Barcelona amb l’Hospitalet, i els usuaris són de les dues ciutats. Des de l’Associació de Veïns de l’Avinguda de Xile, asseguren que la part més feta malbé és la nord, on la gespa està aixecada i hi ha bancs trencats. A més, aquesta zona té un grup nombrós de jugadors de frontó que fa anys que reivindica que els condicionin les pistes, ja que només en poden utilitzar una.

La part sud dels jardins és la que consideren que està millor. S’hi va construir un “skatepark” el març de 2014. La zona va guanyar més de 2.000 quilòmetres de rampes i plataformes. S’hi van invertir 544.000 euros i està situat a la part sud d’aquests jardins.