Els paradistes del Mercat de l’Abaceria Central veuen amb incertesa la remodelació prevista de l’equipament. El projecte de reforma tirava endavant amb les dates pactades. La primera era el trasllat a la carpa provisional del passeig de Sant Joan el gener de 2017. Ara, però, amb el nou govern de la ciutat, el procés s’ha aturat. JERONI MAGRANS, junta de l’Associació de Venedors del Mercat de l’Abaceria Central “De sobte ens trobem ‘punto cero’ i el més greu de tot això és que ningú, absolutament ningú, ens ha dit per què, ni com, ni quan. Sabem que estan fent nous estudis, com a exemple hi havia una història que no els hi agradava que era el tema pàrquing, perquè deien que aquí a Gràcia no era necessari el pàrquing.” Paradistes i Ajuntament estan d’acord que cal remodelar l’equipament, però des de l’administració volen revisar el projecte i veure si cal ampliar els consensos. Els venedors reclamen que es desencalli la situació, ja que per a ells l’estat actual de l’Abaceria és insostenible. JERONI MAGRANS, junta de l’Associació de Venedors del Mercat de l’Abaceria Central “Aquí fa fred, aquí els dies que plou això és un goteig increïble de goteres, es fan bassals d’aigua al mercat. Les portes no s’obren ni es tanquen, perquè l’aigua provoca uns curtcircuits impressionants, la instal·lació elèctrica és una porqueria.” L’Abaceria és l’últim mercat de la ciutat pendent de reforma. Des de fa cinc anys que es treballa en el projecte de remodelació que tenia el “sí” dels paradistes per tirar endavant. Els venedors reclamen que se’ls informi de la nova situació, però que no es frenin les dates previstes.

Els venedors del Mercat de l’Abaceria Central no saben si el projecte que havien pactat per a la remodelació integral de l’equipament tirarà endavant. Aquest estiu el document tenia un “sí” majoritari dels paradistes i les dates estaven pactades. Ja estava previst que el gener de 2017 es faria el trasllat a la carpa provisional, situada al passeig de Sant Joan.

Ara, però, el nou govern de la ciutat vol revisar el projecte i veure si cal ampliar els consensos. Tot i això, coincideixen que cal remodelar el mercat. Per la seva banda, els venedors reclamen que es desencalli la situació, ja que per ells l’equipament està en unes condicions precàries. Hi ha goteres, hi fa fred i hi ha una mala instal·lació elèctrica. Els paradistes esperen que no s’aturi el projecte i que se’ls informi de la nova situació. A més, creuen que el model de l’Abaceria és el mateix que el que s’ha aplicat en les últimes reformes dels mercats de la ciutat.

L’Abaceria té un 50% de les parades tancades, per això els venedors creuen que amb un nou equipament podria tornar a ser un espai atractiu. Ja hi ha propostes sobre la taula, com cedir espais dins del mercat a les entitats del barri o un projecte de dinamització cultural per als dos anys a la carpa provisional.