12 usuaris del centre ACIDH, per a persones amb intel·ligència límit, estan immersos, des del mes de febrer en un projecte de fotografia participativa. La iniciativa s’anomena "Puc fer un milió de coses" i des de l’objectiu del fotògraf Héctor Mediavilla han retratat el seu entorn, les seves emocions o les seves passions. HÉCTOR MEDIAVILLA, fotògraf “Hem començat fent fotos, aprenent a fer servir la càmera, hi havia dificultats bàsiques de vegades, com encendre-la, enfocar, alguns tenen el pols que és una miqueta així, fràgil, amb la qual cosa, costa. Com hem treballat molts mesos ha donat temps, perquè persones com per exemple la Montse, que en tres mesos gairebé no hagués fet una foto, ha acabat fent una història de ‘vampiros que no beben sangre’, una història d’amor, súper, súper maca.” El treball amb la imatge ha servit per utilitzar la càmera com un mitjà d’expressió i de comprensió del món. S’han disfressat per fer-se autoretrats, han buscat la calma del bosc o han captat el paisatge més proper. VÍCTOR SANCHO, participant del taller de fotografia “He hecho paisajes, he puesto palabras y sobretodo fotos de mi mismo. He visto que la gente tiene su criterio y su manera de expresarse.” Els participants han fet les fotografies, les han emmarcades, n’han fet petits llibres i n’han preparat una exposició. Ara, es pot visitar fins al dia 4 de desembre a la seu del districte de Gràcia.
L’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà, ACIDH, treballa des de 1994 amb persones amb intel·ligència límit a Gràcia. 12 usuaris del centre han pogut experimentar a través de la càmera fotogràfica i així expressar el seu món en imatges.
Des del mes de febrer han treballat al voltant de la imatge amb autoretrats, fotos de paisatges o de l’entorn. Han elaborat llibres que recullen tot allò en què han posat l’atenció i s’han encarregat d’emmarcar les fotos i organitzar l’exposició. La mostra es pot visitar fins al 4 de desembre.