Els veïns de la Sagrada Família no tiren la tovallola. Diumenge es mobilitzaran contra la vibració excessiva que consideren que provoca el pas del metro. Després de dos anys de molèsties i contactes amb TMB no s’esperaven un no per resposta. JOAN ITXASO, comissió d’urbanisme de l’AV Sagrada Família “Nosaltres estàvem confiats que al final, després d’alguna pròrroga, a finals de setembre, començarien les actuacions, de canviar les gomes de les lloses, i ara ens vénen que no, que no faran res perquè tenen ordres de les altes instàncies de les dues companyies de que no cal fer això.” Després d’haver-s’hi compromès, no canviaran les peces perquè les vibracions no arriben als 75 graus. S’hi han detectat pics de fins a 68 graus. La zona més afectada és el tram del carrer del Rosselló, entre Padilla i Los Castillejos, i també en el gir de Cartagena, la zona on viu el Ricardo. A banda de l’aparició d’esquerdes, els preocupa també les afectacions en la salut. RICARDO HUÉLAMO, membre de l’AV i veí afectat "Los efectos estan en los 68, 65-68 grados de vibración, eso ya produce unos efectos, los efectos son el insomnio, intranquilidad y lo que hemos explicado. Es decir, no se pueden escudar de que hay una diferencia de siete puntos en las vibraciones para no acturar.” La concentració de diumenge davant de la Sagrada Família és un primer pas per donar visibilitat a les afectacions de les vibracions del metro, però ja han dit que no s’aturaran aquí. Exigeixen una interlocució al màxim nivell.

Des de l’associació de veïns asseguren que han fet diverses reunions amb tècnics de l’Ajuntament –TMB- i de la Generalitat –INFRECAT-, i que havien acordat fer les actuacions al voltant del mes de maig d’aquest any. Després es va prorrogar l’actuació fins després de les vacances i ara els han comunicat que no s’hi farà res.

Ells asseguren que ha estat un gir inesperat i que els consta que fins i tot s’havien comprat les gomes per esmorteir les vibracions.

En aquestes darreres setmanes han convocat ja dues assemblees de veïns i han recollit signatures per fer valer les seves queixes. Ara hi adjuntaran també fotografies de les esquerdes que han detectat en diversos immobles.

Els representants veïnals asseguren que s’ha generat un ambient de desconfiança i se senten enganyats.

Assenyalen també la ràpida arribada a un acord per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet i la Generalitat per les afectacions de l’L9.

Volen un compromís per trobar una solució a les vibracions, però mentre no arribi, que es redueixi la velocitat dels combois. També volen disposar de tots els informes i mesuraments que s’han fet i volen parlar no amb els tècnics sinó amb el màxim nivell d’interlocució.

Diuen que les vibracions van en augment i que lluitaran perquè es facin els canvis necessaris a les vies.