Les màquines tornaran a entrar a les antigues casernes de Sant Andreu. Aquest solar acollirà el bloc de pisos on es reallotjaran les 87 famílies que viuen als antics pisos de militars, que han d'anar a terra. El Consorci de la Zona Franca, propietari dels terrenys, calcula que en dos anys els veïns ja s'hi hauran instal·lat. Aleshores es reactivarà també la construcció de la resta d'equipaments pactats i també dels habitatges lliures. El Consorci, però, adverteix a l'Ajuntament que abans s'ha de fer càrrec de la reurbanització dels entorns. JORDI CORNET, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca "No fa les voreres no fa l'enllumenat, les clavegueres, fins que no estigui fet això no es podran fer els habitatges." La inversió compromesa per part del consistori és de 13 milions d'euros. Els veïns de Sant Andreu no s'acaben de creure els terminis que fixa el Consorci de la Zona Franca. SANTI SERRA, president AV Sant Andreu de Palomar "Tornem a estar amb el mateix. Licitació d'obres l'any que ve, més els permisos d'obres, més l'execució de l'obra, a la constructora que se li adjudiqui... Començar les obres d'aquí a dos anys. El 2018-2019. És una vergonya." Sobre la presència dels legionaris a les antigues casernes, el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet, ha recordat que no és a les seves mans fer-los fora sinó que és l'Ajuntament qui ha d'actuar.

El Consorci de la Zona Franca engegarà els concursos públics per construir l’edifici on es traslladaran els veïns afectats pel projecte de les casernes de Sant Andreu. L’immoble es construirà al passeig de Torras i Bages, 130-134, i acollirà 78 famílies que ara viuen al carrer de Palomar. D’aquí a dos anys, els veïns ja estaran instal·lats al nou edifici i es podran enderrocar els antics habitatges i continuar la urbanització dels solars compresos entre els carrers de Palomar, Gran de Sant Andreu, el passeig de Santa Coloma i el carrer del Coronel Monasterio.

El Consorci de la Zona Franca també ha picat la cresta a l’Ajuntament i li ha reclamat que es faci càrrec de la seva part del pacte, la urbanització dels entorns de les casernes. El Consorci considera imprescindible aquest pas per poder construir més de 500 habitatges lliures al solar.

Dels 12 equipaments que es van projectar el 2006 per a les casernes de Sant Andreu, fins ara se n’han construït tres, el CAP Casernes, la comissaria dels Mossos d’Esquadra i l’Escola Eulàlia Bota. El Consorci té pendent aixecar-ne dos, l’alberg juvenil i la residència d’estudiants. Altres serveis com l’escola bressol o el centre cívic aniran a càrrec d’altres administracions.