Sobre les voltes i les columnes de la Sala Creuer es descarregarà el pes de la futura torre de Jesús. Aquest és un espai que no va projectar Antoni Gaudí però que la construcció del temple ha obligat a crear per necessitats arquitectòniques. Tot per poder aixecar la torre més alta del temple. Tindrà 172 metres i mig d'altura, sense superar la muntanya de Montjuïc, tal com desitjava Gaudí, i estarà envoltada per cinc torres més. JORDI FAULÍ, arquitecte director de la Sagrada Família "Els treballs comencen ara, d'aquí a un any les torres estaran molt poc aixecades i serà a partir de 2017 que les començarem a veure d'una manera important." Cap a 2023 es preveu que estiguin enllestides i tres anys després es calcula finalitzar les obres de tot el temple. El que sí que es podrà veure d'aquí a uns dies, és la Sagristia de Ponent. S'obrirà al públic el 8 de novembre coincidint amb el cinquè aniversari de la consagració de la basílica. I durant el primer semestre de 2016 també es preveu enllestir el pòrtic superior de la façana de la Passió que ja es veu molt avançat.

La construcció de les sis torres modificarà força la silueta de la Sagrada Família. La torre central, anomenada de Jesús, tindrà 172,5 metres d’alçària (sense superar la muntanya de Montjuïc, com volia Gaudí); la de Maria s’aproparà als 140 metres i les dels quatre dels evangelistes en faran 135.

L’arquitecte director del temple, Jordi Faulí, ha explicat que, per edificar-les, s’utilitzaran blocs de pedra de 6 x 5 metres i ha concretat que “els treballs comencen ara, d’aquí a un any les torres estaran molt poc aixecades i serà a partir de 2017 que les començarem a veure d’una manera important”. Es calcula que a partir de 2020 es començaran a construir els pinacles que les coronaran i no es podran veure senceres fins a 2023.

Faulí ha explicat que un 70 % del temple ja està construït, i ha recordat que la part arquitectònica del temple estarà llest el 2026. El pressupost anual de les obres és de 25 milions d’euros.

Peces a punt d’enllestir

Coincidint amb el 5è aniversari de la consagració de la basílica, el proper 8 de novembre s’inaugurarà la Sagristia de Ponent. En aquest espai s’hi han instal·lat recentment els panells de la cúpula i ara es treballa per acabar la part superior i el cimal. També està molt avançat el pòrtic superior de la façana de la Passió, que preveu finalitzar-se el 2016.