Tenen entre vuit i 12 anys i s'entrenen tres hores a la setmana. Fa un mes que han començat a aprendre malabars i acrobàcies, però tenen clar les seves preferències. SASHA NOVELL "M'ha agradat el circuit perquè amb les tombarelles em marejo una mica i el tema de l'equilibri m'agrada molt." EIRA VIVES "M'agrada fer tombarelles i els carioques també m'agraden molt." KAWTAR EL NINI "M'agrada el plat xinès perquè faig moltes coses i trucs; i també el diàbolo. Moltes coses." Els tallers formen part de l'espai de circ d'aquest centre cívic que inclou dues propostes més. D'una banda, els propers mesos es posarà en marxa el projecte educatiu Amics i circ, que, des de fa quatre anys, treballa amb alumnes de les escoles del barri i entitats voluntàries. PATRICIA GARRIDO, dinamitzadora del Centre Cívic Baró de Viver "Si pot gaudir de moltes maneres, des d'un tema de convivència que es treballin valors, al tema de gaudir de conèixer el teu cos i fer-lo funcionar d'una manera artística i el tema simplement de jugar. Jo crec que els infants poden sortir notablement beneficiats de fer circ aquí." D’altra banda, s'obrirà una convocatòria de residència per a professionals. BEA LIEBE, directora del Centre Cívic Baró de Viver "En el cas de la convocatòria per a professionals l'obrirem de cara al 2016 i ens volem orientar molt al que és el llenguatge del pallasso." A més, l'edifici està adaptat per allotjar altres disciplines de circ que requereixen instal·lacions de major envergadura.

El circ barreja diferents disciplines i treballa els valors personals, socials i culturals. Per això el circ s’ha convertit en la gran aposta del Centre Cívic Baró de Viver. Aquest equipament ha trobat en aquest projecte la forma de treballar d’una manera global amb els diferents col·lectius del barri. El projecte està encara en la fase inicial però ha tingut una bona acollida.

Els tallers de circ van començar a funcionar a la primavera. Actualment, estan dirigits a infants. Hi ha dos grups, per a nens d’entre quatre i set anys i de vuit a 12. S’entrenen dos dies a la setmana una hora i mitja i els grups són reduïts. Treballen el terra amb equilibris i acrobàcies. I també fan servir carioques, plats xinès, xanques, pedals d’equilibri, diàbolos i altres materials. L’edifici està preparat per acollir més disciplines i per això en un futur els gestors de l’equipament pensen ampliar l’oferta de disciplines circenses. També aposten per oferir tallers de circ per a persones de totes les edats.

El projecte Amics i circ està impulsat per l’Agència de Salut Pública, el districte de Sant Andreu, l’Ateneu Popular 9Barris i Voluntariat Social Universitari (AFEV). Aquest curs arriba a la quarta edició i començarà el mes vinent. Aquest projecte educatiu es coordina amb els centres educatius del barri i està dirigit a alumnes del tercer cicle de primària. Hi participen 12 infants que estan acompanyats en tot moment per un voluntari o “amic”. Els participants aprenen circ i treballen valors. I també participen en activitats fora del barri amb l’objectiu de conèixer altres realitats que hi ha a la ciutat.

Les residències per a professionals s’obriran el 2016 i estaran dirigides als professionals del llenguatge del pallasso. Les companyies tindran un espai per crear espectacles i practicar amb la llum i el so. A canvi, hauran d’oferir un espectacle al barri o promoure una activitat cultural.