BAGHDAD AMAROUCH "He preguntado como hacer una sopa de pescado, que está buenísima, y por una receta de batido." JUANA SALMERÓN "Cuando en casa me sobra mucha fruta para aprovecharla puedo hacer macedonias, batidos..." Són algunes de les receptes i trucs de cuina que han après avui el Baghdad i la Juana en aquest taller d'economia familiar a la cuina. Tots dos són usuaris del SOAF, el Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies de la Fundació Trinijove. Aquest servei és una prova pilot que va començar a funcionar fa dos anys. És personalitzat i té l'objectiu d'acompanyar i orientar les famílies en qüestions relacionades amb la salut, la nutrició o l'educació. Per fer-ho s'organitzen tallers de grup amb els pares i activitats comunitàries per a tota la família. LLUISA BERROZPE, responsable del SOAF Fundació Trinijove "En la primera entrevista es veuen quines necessitats té la família i a partir d'aquí es fa un pla de treball amb elles. A les famílies el que més els interessa és el tema de la nutrició i per una altra banda tota la part de límits i normes amb els fills." El SOAF dóna servei a les famílies de la Trinitat Vella i de Baró de Viver. Fins ara ha atès a unes 200 famílies, una seixantena aquest curs.

El Servei d’Orientació i Acompanyament a la Família, SOAF, s’inicia amb una entrevista personal per avaluar les necessitats que tenen i s’estableix un pla de seguiment. Qualsevol família de Baró de Viver o la Trinitat Vella pot accedir a aquest servei. Des d’una perspectiva integral, proporciona orientació en temes com educació dels fills, conciliació de la vida familiar i laboral, habitatge, salut, cultura, lleure, participació o treball. També realitzen tallers, xerrades en grup i activitats comunitàries.

La Fundació Trinijove va iniciar el SOAF fa un parell d’anys i des de llavors han atès 200 famílies. Actualment treballen amb unes 65.

El SOAF es tracta d’un prova pilot i està finançat per la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. A més, té la col·laboració de l’Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona. Només hi ha cinc entitats a Catalunya que desenvolupen aquest servei.