Van quedar segons en el concurs de carrers de l’any passat. Però a Fraternitat de Baix no pensen a guanyar. De fet, aquest any, s’han endinsat en una nova experiència amb el carrer de Tordera. Per primera vegada, dues associacions de veïns diferents s’han unit per fer un mateix guarnit. Serà el fons del mar amb un rerefons pescador. LAIA MARTÍNEZ, carrer de Tordera “Pretenem que els paràmetres del carrer guarnit, siguin diferents dels habituals. És a dir, aquest any, la proposta de Fraternitat i Tordera farà una L on convergeixen els dos carrers.” MARTA SOTERAS, carrer de Fraternitat de Baix “El resultat final des d’un bon principi, sabíem que ens podíem estampar com que podia sortir la mar de bé, el que passa és que s’havia de provar. Era agafar una il•lusió nova, no quedar-nos amb dues entrades i un sostre. Amb això, també veus com treballa un altre carrer, o sigui també és un aprenentatge brutal.” A travessia de Sant Antoni, fa dos anys que participen en la festa i en totes dues ocasions han quedat en tercer lloc. Però aquest any també han decidit deixar la pressió de repetir podi a un cantó. NADIA BESTREGUI, travessia de Sant Antoni “Ens hem relaxat una mica més i estem gaudint molt dels detalls i de donar-li molta calidesa al carrer. Un llibre gegant, entrant en una història i prèviament que hi hagi uns tinters amb unes plomes, amb la idea, anem a escriure aquest relat.” Aquest any posaran l’escenari a la plaça. D’aquesta manera el carrer quedarà més ben aprofitat, per fer un viatge per les novel·les de Jules Verne entre l’espai, la terra, l’aire i el fons marí.

El fons del mar, amb motius de peixos, és el guarniment que estan fent aquest any a Fraternitat de Baix. No ho fan sols, sinó amb els seus veïns de Tordera. Per primera vegada, dos carrers s’han unit per preparar una sola decoració. És una decisió que van prendre totes dues associacions durant la festa major de l’any passat. D’aquesta manera sumen esforços i aprenen noves maneres de treballar.

Són dos carrers amb molts anys a les espatlles fent guarniments, amb estils molt diferents, però ho estan aconseguint a còpia de consens. Segons Marta Soteras, de la Comissió de Festes de Fraternitat de Baix, tenien ganes d’anar més enllà. Tornar a repetir podi, després d’haver quedat en segona posició l’any passat, els és igual: “Era agafar una il·lusió nova, no quedar-nos amb dues entrades i un sostre. Amb això, també veus com treballa un altre carrer, o sigui que també és un aprenentatge brutal”.

Per als veïns dels dos carrers, el més important és que el resultat agradi a veïnat i visitants. S’hi podran veure peixos globus, peixos manta, musclos, un pop gegant i algun pescador.

Preparen el guarniment sense pensar a guanyar

A la travessia de Sant Antoni també van quedar entre els guanyadors en la darrera edició del concurs de carrers guarnits. De fet, aquest és el tercer any que guarneixen, i els dos primers han quedat en tercera posició. Però enguany també han volgut deixar de banda la pressió per guanyar. La Nadia Bestregui, presidenta del carrer, explica que aquest cop s’han relaxat més i han optat per guarnir gaudint dels detalls. Un estil totalment diferent del de l’any passat, en què es van centrar en una gran estructura, la de la Tour Eiffel, en homenatge al guarniment que s’havia fet fa molts anys al carrer. De fet, la Conxita Pujol, va viure aquella festa major i s’ha involucrat en el retorn del carrer des del principi, ara fa tres anys. És la més veterana i col·labora en tot allò que pot. “Em fa molta il·lusió la festa major, i si a la nit no puc dormir no passa res, dormo al matí, perquè m’agrada molt”, assegura.

El canvi d’estil del guarniment, amb molts detalls, no és l’única novetat del carrer. Enguany, col·locaran l’escenari a la plaça. Ha estat una petició dels veïns i s’ha decidit entre tots. D’aquesta manera, també podran aprofitar tot el carrer perquè els visitants puguin viatjar per l’aire, l’aigua, l’espai i el fons de la terra. I és que aquest any, a la travessia s’han centrat en les novel·les de Jules Verne.

Aquest cap de setmana i el passat ja hi ha veïns treballant als carrers, amb el trànsit tallat. A partir del 6 d’agost, els carrers a guarnir (les places, no) quedaran definitivament tancats a la circulació per començar a convertir-se en els escenaris decorats de festa, que es faran oficials a partir del 15 d’agost.