Per poder inaugurar aquest nou camí escolar, s’han fet algunes millores urbanístiques i d’accessibilitat a la plaça de Can Baró i als carrers del voltant de l’escola. S’hi han reubicat contenidors, espais de càrrega i descàrrega han canviat de lloc, s’hi han creat o millorat passos de vianants, se n’ha canviat el paviment i se n’ha millorat la senyalització.

El nou camí és el resultat de mesos de treball entre diferents àmbits de l’Ajuntament, la direcció i professorat del centre educatiu, l’alumnat, les associacions de pares i mares d’alumnes i les famílies del centre, comerciants i diferents entitats i associacions del barri.

Per celebrar la inauguració, aquest dissabte al matí s’han organitzat diferents activitats festives al barri de Can Baró com una xocolatada, una cercavila, tallers i l’actuació musical de Halldor Mar. La regidora del districte d’Horta-Guinardó, Francina Vila ha recordat que properament es posaran en marxa cinc nous camins escolars al districte, tres al barri de la Font d’en Fargues i dos més al Guinardó. En concret seran els camins escolars de l’Escola Font d’en Fargas i Escola Bressol Tres Turons; de les Escoles Arc Iris, Àngels Garriga i Escola Bressol El Cargol; el de les Escoles Heura i Torrent de Can Carabassa; el de l’Escola del Mas Casanova i el de l’Escola Guinardó.

Els Camins Escolars, Espais Amics són espais amb senyalització viària vertical i horitzontal específica, principalment de color verd i blanc, situats al voltant d’escoles i instituts, i tenen com un dels seus principals objectius oferir a l’alumnat la possibilitat d’anar o tornar a peu dels seus centres educatius, sols o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.