El projecte Camí escolar, espai amic arriba al districte de Sant Andreu. Tres centres educatius, l'Escola Mestre Enric Gibert i Camins, l'Escola Jesús Maria i la Llar d'Infants El Mar, participen per primera vegada en aquesta iniciativa i han sortit al carrer per donar-la a conèixer. MOISÉS CARMONA, pare de la Llar d'Infants El Mar "Serveix perquè els nens puguin anar a l'escola una mica més tranquils, perquè els pares també puguem estar més tranquils i sapiguem que hi ha gent al barri que dóna suport als nens." ELISABET MANEN, AMPA Escola Mestre Enric Gibert i Camins "És no només per l'autonomia dels nens, que vagin tranquils i còmodes a l'escola, sinó, per la consciencia d'aquest treball amb el barri i fent xarxa." El camí escolar sorgeix de la feina prèvia feta durant dos anys. La comunitat educativa ha treballat conjuntament amb el districte, la Guàrdia Urbana i l'Eix Comercial de Sant Andreu per conèixer quins són els hàbits dels alumnes per arribar a l'escola i crear el traçat del camí. Un centenar de botigues i entitats també hi col·laboren. La tasca ara és treballar-ho amb el miler i mig d'alumnes d'aquestes centres. JORDI VILA, mestre de l'Escola Jesús Maria "És una cosa que es treballa diàriament. Des de la sortida que fas un dia pel barri i recordes això, des d'una tutoria i des d'un projecte que estem parlant de mitjans de transport i apareix també el camí escolar." Aquest projecte educatiu s'ampliarà al districte en breu. Les escoles Congrés Indians i la Pegaso també posaran en marxa el programa Camí escolar, espai amic.

El programa Camí escolar, espai amic pretén que els infants i joves guanyin autonomia personal quan van al centre educatiu o es desplacen pel barri. A la ciutat, en total, hi ha 123 centres involucrats amb el programa, és a dir, un total de 44.400 alumnes.

Durant dos anys, la comunitat educativa ha treballat conjuntament amb el districte, la Guàrdia Urbana i l’Eix Comercial de Sant Andreu per conèixer quins són els hàbits dels alumnes per arribar a l’escola i crear el traçat del camí. Aquest projecte educatiu s’ampliarà a tot el districte. Per exemple, en breu, les escoles Congrés Indians i la Pegaso també posaran en marxa un camí escolar.