Ja es pot veure la nova façana de l'edifici de l'antiga ONCE. A la planta baixa hi ha els espais veïnals que gestionaran 43 entitats, constituïdes en la federació Calàbria 66. Està previst que al setembre puguin disposar de l'edifici i ja han començat a demanar projectes. Els poden enviar col·lectius, persones o entitats tant de Sant Antoni com de fora. ARANTXA COMAMALA, secretària de Calàbria 66 "Nosaltres tenim tres comissions que són cultura, educació i veïnatge, i llavors, quan ens arribin els projectes, passaran a les comissions i els valorarem per dur-los a terme a Calàbria." De moment ja tenen propostes per fer-hi casals i exposicions, que es posaran en marxa així que accedeixin als espais, però volen ampliar l'activitat. Per això faciliten una fitxa editable a través del seu web que s'ha d'emplenar i enviar per correu. Tot i els canvis polítics, confien que els acords que han anat prenent amb l'Ajuntament es compleixin, ja que en part són acords verbals. De fet, esperen anar una mica més enllà. JORDI MATEU, president de Calàbria 66 "Intentarem que el conveni de cessió d'ús inclogui el 100% de gestió de la federació de l'espai veïnal, que és la planta baixa, i també de l'auditori, que està a la segona planta. Creiem que això és molt interessant, perquè la gestió veïnal de l'auditori donarà més força i més empenta a aquest espai." De moment, no tenen concedida la gestió de l'auditori i els preocupa que no sigui prou àgil per encabir les activitats que ells proposin des de la federació. Esperen gestionar els espais a partir de setembre amb un pressupost de mínims. Per disposar del d'activitats hauran d'esperar al gener, quan s'aprovin els pressupostos municipals de 2016.

Calàbria 66 és una federació que actualment agrupa més de 40 entitats i que gestionarà part de l’espai. Algunes de les activitats que ja fan aquests col·lectius es traslladaran als espais de l’antiga ONCE –edifici encara en obres però també volen ampliar l’oferta amb projectes nous i diferents, sempre que siguin culturals, educatius i/o de veïnatge. Per presentar projectes només cal entrar a la pàgina web de l’entitat (www.calabria66.net) i enviar-hi la proposta.

La federació espera poder obrir els espais al setembre i agafar més ritme a partir del gener, quan ja disposin d’un pressupost per a activitats. Una part important de l’edifici acollirà equipaments i serveis de ciutat.