Ballen el Danzón, una dansa típica mexicana que han après des de petits. Aquests alumnes de cinquè i sisè de primària de l'Escola Octavio Paz viatjaran aviat a Mèxic dins del projecte d'intercanvi del centre. Aquesta escola està agermanada des de 1994 amb l’Escuela Anexa Práctica a la Normal Veracruzana. XAVIER LÓPEZ, director de l'Escola Octavio Paz "L'objectiu del projecte és que l'alumne evidenciï en primera persona i empatitzi amb una cultura diferent de la nostra, que en aquest cas és la mexicana." L'intercanvi es realitza cada any. Un curs els alumnes catalans visiten Mèxic i, l'any següent, fan d'amfitrions dels companys mexicans. El primer intercanvi es va fer el 2003. GUILLEM SANCHO, exalumne de l'Escola Octavio Paz "És obrir fronteres, veure un nou país, una nova manera de ser molt diferent i s'aprèn molt." Del 4 al 15 de març 14 alumnes tornaran a repetir l'experiència. Ja saben què els han preparat els companys mexicans i estan impacients per veure-ho. EVA FÀBREGUES, alumna de l'Escola Octavio Paz "El Zócalo de D. F., pujar a el tramvia El Piojito, anar al Jardín Experimental..." JEREMY FLORES, alumne de l'Escola Octavio Paz "Han donat el nostre correu electrònic i ens han posat en Skype i hem parlat i sabem els noms i estem molt contents." Per obrir boca els alumnes han tastat aquesta tarda especialitats mexicanes com el guacamole o l'aigua de Jamaica.

El Projecte d’intercanvi social i cultural Catalunya-Mèxic de l’Escola Octavio Paz és el programa estrella d’aquest centre educatiu i es desenvolupa des de la fundació del centre el 1994. Es tracta d’un projecte que estudia, de manera transversal, la cultura mexicana. Hi participen els alumnes des de P3 fins a sisè de primària.

Cada curs el projecte s’inicia amb les activitats del Dia de Morts i culmina amb un viatge a Mèxic. És una sortida bianual i aquest cop seran set alumnes de cinquè i set alumnes de sisè els que visitin l’Escuela Anexa Práctica a la Normal Veracruzana i el Jardí Experimental de Nens de Xalapa (Veracruz). Allà aniran a classe, visitaran llocs emblemàtics i conviuran amb les famílies que els acullen.

Aquest any els estudiants viatjaran del 4 al 15 de març acompanyats per tres professors. Segons el director de l’escola, Xavier López, els alumnes podran viure en primera persona una cultura diferent i  que han treballat durant el curs escolar.