Les busques del rellotge de Canyelles tornen a marcar l’hora després que els tècnics hagin substituït la maquinària per una de nova. Molts veïns, acostumats ja a no aixecar la mirada per veure l’hora, avui s’han quedat sorpresos. MARIA SANZ, veïna “Yo no sabía que lo habían arreglado, porque hace años que estábamos esperando que lo arreglaran, que por lo menos que la gente miramos para arriba veamos la hora que es. Que aguante y que dure.” JUANA FERNÁNDEZ, veïna “Yo estoy encantada porque lo echaba de menos, miraba siempre al reloj y estaba siempre estropeado, y si está ahora que funciona, de maravilla”. Fa sis anys que l’associació de veïns del barri reclamava a les administracions la reparació del rellotge. Però cap d’aquestes se’n volia fer responsable. Finalment ha estat TMB qui s’ha fet càrrec de la reparació, després de negociar amb l’Ajuntament. MIQUEL ABDÓN, AV Canyelles “És una satisfacció, una satisfacció ben gran és haver aconseguit una cosa que fa sis anys que està parada, que funcioni.” Els veïns van arribar fins i tot a dedicar cançons a tot un símbol del barri com a protesta. MIQUEL ABDÓN, AV Canyelles “La cançó que vam cantar és la famosa de Lucho Gatica, ‘Reloj no marques la horas’. I la que cantaríem ara, ara potser seria: Ya soy feliz de estar con el reloj ... o una cosa així, no sé.”

El rellotge es va construir fa uns 15 anys, però a l’hora de la veritat, només n’ha estat la meitat en funcionament. Des de fa més de sis anys els veïns de Canyelles reclamaven la reparació del rellotge que presideix la torre de l’ascensor del metro. Finalment ha estat TMB qui s’ha fet càrrec de la reparació, després de diverses converses amb l’Ajuntament.

El rellotge està situat a dalt de l’ascensor de la sortida de metro de Canyelles que comunica amb el Parc de Serra Martí. A banda d’una referència horària, el rellotge va ser construït com a símbol de la lluita del barri per aconseguir l’arribada del metro. Es pot veure des del parc però també des de la Guineueta i la sortida de la ronda de Dalt.