La Biblioteca Ignasi Iglésias es va inaugurar el 1935 i es va convertir en la segona biblioteca municipal de la ciutat. ESTER CORBERA, bibliotecària de la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra "Era un biblioteca petita molt bonica amb terra de fusta i una tarima, seguint les normes de la mancomunitat del moment." El 1990 es va traslladar a l'edifici Josep Pallach, del carrer dels Segadors, però uns anys més tard l'espai va tornar a quedar petit. Per això, el 1999 es va decidir que la biblioteca s'havia de traslladar a la plaça de Can Fabra. L'edifici triat era un immoble del s. XIX que havia estat seu de la fàbrica de filatures Fabra i Coats. ESTER CORBERA, bibliotecària de la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra "Havia estat un espai molt reivindicat per tots els veïns perquè s'havia parlat que s'enderrocaria i que s'hi farien pisos. Tothom deia "Can Fabra per al barri", i no va quedar molt clar l'ús que tindria fins que es va anunciar que s'hi faria la biblioteca." "Quan vam venir a veure les obres vam dir: "Mare de Déu, haurem d'anar en patinet perquè no podrem amb aquests espais tan grans! Estàvem acostumats a un espai molt petit, molt recollit i molt entranyable i al veure això tant diàfan vam al·lucinar." Les setmanes prèvies a la inauguració de la biblioteca nova es van destinar a endreçar i col·locar els 90.000 documents que havien d'omplir els prestatges de l'equipament. ESTER CORBERA, biblioteca de la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra "Tothom estava molt interessat i quan es va inaugurar hi havia molta gent amb ganes de veure la biblioteca. De fet, a la plaça de Can Fabra hi havia molta cua i la gent va haver d'anar entrant de mica en mica perquè va ser una invasió." La Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra actual es va inaugurar al setembre de 2002. Es va convertir en la biblioteca municipal més gran de la ciutat i en la primera en obrir de dilluns a diumenge.

La primera biblioteca de Sant Andreu es va allotjar a la segona planta la seu del districte actual. Era un equipament públic obert a adults i infants. El seu accés es feia a través del carrer de Malats i la biblioteca tenia el terra de fusta i una tarima. Era la segona biblioteca municipal que s’obria a la ciutat.

Amb el pas del temps aquest espai es va quedar petit i es va decidir traslladar la biblioteca. L’any 1990 va obrir les portes a l’edifici Josep Pallach, al carrer dels Segadors, on actualment es troba l’Arxiu Municipal del districte. Aquí, aquesta biblioteca va ser la primera de la ciutat en incorporar els CD de música per al servei de préstec. També es va informatitzar el fons documental.

Però la biblioteca va canviar una vegada més d’emplaçament. El pla de biblioteques establia unes mesures d’estandardització i repartiment d’espais i condicions que l’equipament de l’edifici Pallach no complia. Per tant, es va buscar un altre espai on traslladar-la.

El lloc triat va ser una nau de l’antiga fàbrica de filatures Fabra i Coats. L’estiu de l’any 2002 els bibliotecaris el van passar fent caixes. A la vegada que triaven els llibres que havien de conservar, compraven documents necessaris. El setembre de 2002 va obrir portes la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra amb 90.000 documents. La inauguració es va fer un diumenge. Diuen els bibliotecaris que ho van viure que hi havia cues per entrar a visitar l’equipament perquè els veïns havien reivindicat que l’antiga nau no fos enderrocada i tingués un ús per als ciutadans.