Aquesta plaça està feta de llambordes, un material que ja gairebé no es veu per la ciutat. Fa anys que hi són a la plaça de Mons, però amb el pas del temps s’han malmès. SALVADOR BARRAU, Associació de Veïns Coll-Vallcarca “Les llambordes pràcticament es mouen i està creant uns clots a tot el voltant de la plaça, el que és un perill per les motos, bicicletes i persones. Els passos de vianants estan deteriorats i uns peus delicats ja els costa passar.” Per tot això, el districte de Gràcia ja ha anunciat que arranjarà el paviment. De moment, han demanat un estudi urbanístic i de mobilitat per preveure la possibilitat de fer un espai més integrat per al vianant, ampliant les voreres, reduint la calçada i eliminant la rotonda. Mentre no es defineix el projecte, els veïns recorden que seria millor un altre tipus d’asfalt, més còmode per als vianants. SALVADOR BARRAU, Associació de Veïns Coll-Vallcarca “Com que hi ha semàfors no faria falta tornar a fer llambordes, posaria asfalt d’aquest rugós, també d’aquest que és silenciós que això també és important cosa que ara no succeeix.” La plaça de Mons recull el trànsit que ve de l’avinguda de la República Argentina i va cap als barris de Vallcarca, el Coll i el Carmel. En ser molt transitada, s’hi van posar les llambordes per reduir la velocitat dels vehicles. Ara, però, els veïns creuen que seria millor un altre tipus d’asfalt, més còmode per als vianants.

De moment, el districte de Gràcia ha iniciat un estudi urbanístic i de mobilitat de la plaça, per veure com poden arranjar el paviment i millorar l’espai, en especial per als vianants. El terra està fet de llambordes que, després d’anys d’ús per una zona on passen molts vehicles i pesants, han anat cedint. Això ha fet que els passos de vianants siguin incòmodes al pas dels veïns, amb desnivells i zones enfonsades.

L’arranjament de l’espai es va comunicar als veïns en el darrer consell de barri del Coll, territori a tocar d’aquesta plaça que, de fet, pertany a Vallcarca. En espera que es defineixi el projecte final, els veïns han volgut recordar que les llambordes ja no els agradaven ni tan sols quan estaven en bon estat, ja que consideren que és un paviment poc còmode per caminar. En la seva opinió seria millor optar per un tipus d’asfalt rugós i més silenciós.