A tres quarts de nou del matí, ja costa trobar-hi lloc. Aquest solar sense asfaltar s'ha convertit en un aparcament perfecte per als qui treballen a tocar de L'Illa Diagonal. “Todos los días, porque trabajo aquí, al lado del hotel Hilton y todos los días. Por mi que no lo quiten.” Hi ha espai per entrar i sortir pel carrer de Joan Gamper i no hi ha cap senyal de prohibit aparcar, tot i això, alguns reconeixen que els sorprèn. “Me parece muy estraño que haya aquí este oasis en Barcelona. Y bueno, mientras dure, aparco aquí.” “He aparcat aquí alguna vegada i molt bé. És que en aquest barri no es pot aparcar, ni zona verda, ni blava, ni res de res.” “Aquest espai al carrer de Numància fa temps que és un solar, en espera que es construeixin els blocs de pisos del pla urbanístic d'Europa- Anglesola.” L'Ajuntament és titular d'una part i, la resta, és d'un privat. A banda de pisos, també s'hi farà una zona verda i un vial. El retard de les obres va fer que es condicionés provisionalment. Es van pintar diversos murals i s'hi van col·locar bancs. Ara, però, s'ha convertit en un aparcament, que sembla que molesta els veïns. “Que hi hagi un aparcament per aquí em sembla bé. El que no sé es si això serà per sempre o si aquí faran pisos.” “Si no fa nosa està bé. Clar si no fa nosa.” El consistori assegura que es planteja tancar la part pública i dedicar-la a un ús provisional. A més, vol demanar a l’altre propietari que faci el mateix per evitar que hi continuïn aparcant cotxes.

Des de primera hora del matí, el solar localitzat entre els carrers de Numància, Joan Gamper i Anglesola ja està ple a vessar de cotxes. Està situat en una zona mancada d’aparcaments, a prop del centre comercial L’Illa Diagonal, i fa anys que està en desús. Els conductors asseguren que són conscients que es tracta d’un espai sense regulació però tampoc no hi veuen cap senyal de prohibit aparcar.

Tot i així, aquest aparcament improvisat, de propietat privada i municipal, veurà ben aviat el seu final: fonts del consistori ja han assenyalat que buscaran un ús provisional a la seva parcel·la i demanaran al titular privat que faci el mateix.

Segons les previsions del pla urbanístic d’Europa- Anglesola, s’hi han de construir pisos, una zona verda i un vial; però de moment aquesta transformació del barri està aturada. Mentrestant, per millorar l’espai s’hi van col·locar bancs i es van pintar les parets amb personatges literaris com Mercè Rodoreda.