El Bar Mandri celebra enguany el cinquantè aniversari. El Joan Pujadó és el germà gran dels quatre que regenten aquest establiment del número 60 al carrer de Mandri. Diuen, des de fa temps, que fan les millors patates braves del barri. JOAN PUJADÓ, copropietari del Bar Mandri “Nosaltres les fèiem al principi amb una salsa picant: patates braves, no? Llavors hi havia una noia joveneta que venia aquí que encara és clienta i ens va dir: escolta perquè no em poses una mica de maionesa per aquí sobre? I a partir d'aquí va enganxar la cosa.” El Joan Pujadó explica que la clientela és qui els ha marcat el camí per millorar tapes que els han donat popularitat al barri, com les tiretes de pollastre amb mostassa o les carxofes del Prat arrebossades. Però el més important, segons el Joan, que va començar a treballar al bar als 15 anys, és conèixer bé el client. JOAN PUJADÓ, copropietari del Bar Mandri “Els que estem a hostaleria ho sabem tot. La senyora que vol el cafè curt, l'altre que el vol llarg, l'altre que el vol no sé què... la veïna que et deixa les claus, escolta que vindrà el meu fill... això és un constant... és un bar de barri, eh? De sempre.” Al Bar Mandri elaboren els seus propis vins i caves des de l'any 87, un tret amb què volen diferenciar-se d'una competència que s'ha triplicat al carrer en els últims 50 anys.

El Joan és el gran dels quatre germans Pujadó que regenten el Mandri, al 60 del carrer del mateix nom. Sempre han viscut al barri. El bar ja existia des de finals dels 40, però el seu pare el va comprar l’any 66. “Aquí al carrer només hi havia quatre bars: el nostre, el Montesquiu, l’Escocès i el Guardiola. Ara n’hi ha més de 12, tenim més competència”, explica Joan Pujadó, que va començar a treballar al bar familiar als 15 anys. El Mandri s’ha fet un nom amb les seves patates braves, que, segons diuen els clients, són les més bones del districte juntament amb les del bar Tomàs de Sarrià. El novembre d’enguany els Pujadó celebraran els 50 anys al capdavant del negoci. “Farem una festa amb els clients”, anuncia el Joan.

La seva especialitat són les tapes calentes. No obstant això, Joan Pujadó reconeix que allò que marca la diferència en un bar de barri és la relació amb el client: “Ho sabem tot. La senyora que vol el cafè curt, l’altre que el vol llarg, la veïna que et deixa les claus… Això és una constant, això és un bar de barri de sempre.” De fet, d’aquest intercanvi d’opinions amb la clientela va sorgir la fórmula Mandri de les patates braves.

Al Mandri tenen també un altre tret que els diferencia. Els Pujadó, que vénen de l’Ordal, elaboren i venen els seus propis vins i caves des de 1987. “El meu pare tenia vinyes allà i en vendre’s uns cellers del poble vam decidir comprar-los i a partir de llavors vam començar a produir.” Ara la majoria dels vins que es consumeixen al bar són del seu celler. Segons el Joan, el secret perquè un negoci familiar pugui arribar a celebrar els 50 anys és “treballar, treballar, treballar… i molta constància; posar-hi tot el que tens i moltes hores i dedicació”.