Els Castellers de Barcelona i la Jove de Barcelona són dues de les colles de la ciutat que aquesta temporada han renovat la junta i la tècnica. En el primer cas, els de la camisa vermella tornen a tenir al capdavant Jaume Montolio, que ja ha ostentat anteriorment aquest càrrec. En el cas de la Jove, després d’anys de feina a la tècnica de pinyes, Adrià Ardite ha estat escollit per primer cop cap de colla dels de la camisa grana.

Montolio, cap de colla del 25è i del 50è aniversari de la colla

Jaume Montolio reconeix que mai no ha amagat que li feia il·lusió ser el cap de colla del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona. “El meu primer any com a cap de colla va ser el del 25è aniversari i tornar-ho a ser pel 50è és tancar el cercle”. Montolio també va estar al capdavant de la tècnica en les temporades 2000-2001 i 2014-2015.

Els objectius dels de la camisa vermella per a aquesta temporada passen per “recuperar els castells de nou pisos i fer-los amb assiduïtat”, segons Jaume Montolio. També apunta rodar els castells de la gamma alta de vuit, com el 4d8a.

De pinyes a cap de colla

Adrià Ardite arriba per primer cop al càrrec de cap de colla de la Jove de Barcelona però, des del 2015, ha fet feina des de dins, a la tècnica de pinyes. En les darreres dues temporades va ser, de fet, sotscap de pinyes.

Els objectius per a la temporada 2019 són consolidar castells que ja han assolit anteriorment, “tant el 4d8 com el 2d7”, assenyala el cap de colla. Aquesta temporada també serà especial per als de la camisa grana, ja que es traslladaran a un local definitiu i esperat, dins del recinte de la Fabra i Coats.