Per segon any consecutiu se celebra al Castell de Montjuïc el Festival Píndoles, el certamen de microteatre per excel·lència al nostre país. S’hi exhibeixen 20 espectacles de petit format: 14 de teatre de text (la meitat drames, l’altra meitat comèdies, tres de circ i “clown”, dos de dansa i un de multidisciplinari. Quinze són estrenes que han estat seleccionades entre 150 propostes rebudes pels organitzadors. El Píndoles Off inclou també tres espectacles de teatre lambe-lambe, un tipus de teatre d’animació que es realitza en petites capses escèniques. El Castell de Montjuïc ofereix múltiples espais de representació, alguns de tant espectaculars com la torre del castell.

Píndoles al Castell de Montjuïc

El concurs del Festival Píndoles

Les 20 obres exhibides participen en un concurs que presideix un jurat i en el qual vota també el públic. Les quatre obres guanyadores (tres d’escollides pel jurat i una pels espectadors) es reestrenaran a El Maldà, la Sala Flyhard i  el Tantarantana. A banda d’aquesta exhibició a Barcelona, algunes de les píndoles es podran veure a diversos indrets del territori català, atès que, com cada any, el festival ha convidat nombrosos programadors (enguany una seixantena).

El funcionament del Píndoles és el tradicional: grups d’una trentena d’espectadors segueixen un itinerari per diverses píndoles escèniques. Cada cop que se n’acaba de veure una, cal tornar al punt de reunió (el Pati d’Armes) per tal de reunir-se amb el guia que acompanya el grup al proper espai. És la cinquena edició del certamen, que antigament se celebrava a l’Alberg Xanascat, al barri del Coll.