La Quiero Viva ft. FERA és la simbiosi de dos dels projectes de Thaïs Cuadreny, que en aquest nou format està acompanyada de Nat González, de Maloca, i Ander, de Le Petit Diable. Fa més d’una dècada que la singular veu de Cuadreny es fa sentir als més variats paisatges underground, des d’on ha contribuït decisivament a obrir i consolidar una escena queer.

“Som orgullosament precaris. Tinc una feina que no té res a veure amb la música, la  música és una cosa per la que no ens venem.”

Com ella mateixa explica, en els seus inicis musicals la paraula queer existia però “ni tan sols estava a la boca de la gent”. En aquest context, de l’instint creatiu i les ganes d’atorgar un terme reconegut a la pròpia identitat, va donar forma a ‘Middlesex’, convertit en tot un himne. En aquella època no hi havia un espai per a mi, un espai per a nosaltres”, recorda. Afortunadament, les coses han canviat gràcies a la perseverança de figures com Cuadreny fins al punt, segons ella, que “la gent que està movent el futur i el panorama musical i artístic passa molt per la comunitat queer”.

De totes maneres, és conscient que “això és una bombolla” i queda molt camí per recórrer fins que arribi a una acceptació i normalitat global. En aquest sentit, reivindica, precisament, la capacitat de la música i l’art per esdevenir “amplificador” i faci arribar la llibertat allà on encara no hi és.”

“Els gèneres musicals, sobretot en aquest moviment, ja no tenen gaire sentit perquè tots hi tenen cabuda.”

El directe com a aposta ideològica

Thaïs Cuadreny fuig de limitacions, tant tècniques com estilístiques. Evita els enregistraments i aposta pel directe. És feliçment conscient que això suposa “anar totalment a contracorrent tant amb la veu com amb la música”, però també del valor afegit d’una experiència única. I reivindica que “la música va molt més enllà de les etiquetes” i que li interessen tots els gèneres, sempre a punt per explorar-los amb la veu, que reconeix com la seva “arma principal”.

 

‘TDAH-MDAH!’

‘Golondrinas Rompeolas’

‘La Llorona’

‘Me voy a Londres’

‘Middlesexx’

‘Mi novia Queer’